Kurkut Davası; Tutuklama Yok!

Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarının yapıldığı alana elinde bıçakla girmek isterken, 'Dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'u vurarak öldürdüğü iddia edilen polis memuru Y.Ş.'nin 'olası kastla adam öldürme' suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. Yeni atanan mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Y.Ş.'nin tutuklanma talebini reddetti.

Haberler 21.09.2018 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdaki nevruz kutlamalarnn yapld alana elinde bçakla girmek isterken, Dur ihtarna uymad gerekçesiyle üniversite örencisi Kemal Kurkutu vurarak öldürdüü iddia edilen polis memuru Y..nin olas kastla adam öldürme suçundan 20 yldan 25 yla kadar hapis istemiyle yarglanmasna devam edildi. Yeni atanan mahkeme heyeti, tutuksuz yarglanan Y..nin tutuklanma talebini reddetti.

Malatyadan nevruz kutlamalarna katlmak için 21 Mart 2016 tarihinde Diyarbakra gelen ve elinde bçakla kutlamalarn yapld alana girmek istedii ileri sürülen üniversite örencisi Kemal Kurkutun polis tarafndan vurularak öldürülmesiyle ilgili yarglamaya devam edildi. Tutuksuz yarglanan sank polis Y.. ve avukatnn katlmad durumaya, Kemal Kurkutun annesi Sevcan Kurkut ve kardei Ferhat Kurkut, HDP Diyarbakr Milletvekilleri Saliha Aydeniz, Selçuk Mzrakl, Semra Güzel ve Dersim Da ile avukatlar katld.

TUTUKLAMA TALEBNE RET

Heyet deiikliinin yaand davann durumasnda, önceki duruma tutunaklar okundu. stanbul Adli Tp Kurumundan talep edilen raporun gelmedii belirtilirken, durumada Kutkut Ailesinin avukatlarna söz verildi. Avukat Reyhan Yalçnda Baydemir, mevcut ve benzeri yaam haklarnn ihlal edildii dosyalardaki amaçlarnn delillerin tam olarak toplanmas ve gerçee ulamak olduunu ifade ederek, Bu topraklarda baka insanlarn öldürülmemesi için adil yarglanma yaplmas gerekmektedir. lenen cinayete dair bilirkii raporunun sonuç ksmnda yaplan belirlemelere ve dosyadaki netlie ramen sana ilikin tutuklama talebimiz reddedilmektedir. Olay yerine ait incelenen 118 video görüntüsünden Kurkutun ölümüne yol açan kurunlar 3 ahs iaret etmekte. Ancak, bu 3 ahsn ikisi tank olarak dahi dinlenilmemitir. Bir zaman sonra bu kolluk görevlilerinin tayini çkyor. Potansiyel olarak her an sank durumuna düecek tanklar dahi dinleyemedik dedi.

Avukat Mehmet Emin Aktar ise sank polisin tutuklanmas yönündeki taleplerini her duruma dile getirmeye devam edeceklerini söyledi. Aktar, cezaszlk politikas sürdüü için bu taleplerini tekrarladklarn ifade ederek, Cezaszlk politikas sadece bu topraklarda uygulanmaktadr. Kameralarn gözü önünde ilenen bir cinayetten söz ediyoruz. Cezaszlk politikas davam ederse biz kendimizi nasl güvende hissedeceiz. Bu toplum adna, adaletin gerçeklemesi adna tutuklama talep ediyoruz diye konutu.

Avukatlarn ardndan savc, eksik hususlarn giderilmesi talebinde bulundu. Ara kararn açklayan mahkeme heyeti, Kurkut Ailesinin sank polis Y..nin tutuklanmasna yönelik talebini reddetti.

Ana Sayfaya Git