Kurs öğrencisiydi öğreticisi oldu!

Öğrenci olduğu kursa usta öğretici olarak döndü

Haberler 05.04.2021 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Siverek ilçesinde yaayan Sakine Bilgiç, örencisi olduu mesleki el sanatlar kursuna yllar sonra usta öretici olarak döndü.

Siverek Kz Meslek Lisesinden 1987 ylnda mezun olan Sakine Bilgiç (55), maddi imkanszlklar nedeniyle üniversite snavlarna giremedi. Öretmen olma hayali kuran Bilgiç, Milli Eitim Bakanl Hayat Boyu Örenme Genel Müdürlüünce açlan el sanatlar kurslarna katld.

Siverek Halk Eitim Merkezindeki elde tel sarma kursunu 2018 ylnda baaryla tamamlayan Bilgiç, daha sonra ise kalfalk, ustalk ve usta öretici belgeleri ald.

Bir süre önce Halk Eitim Merkezine bavuran Sakine Bilgiç, kurum tarafndan Siverek Belediyesi bünyesindeki Kadn Kültür Merkezinde açlan elde tel sarma kursunda usta öretici olarak eitim vermeye balad.

ÖRETC OLDU

Ayn zamanda üniversite okuma hayalini sürdüren Bilgiç, Halk Eitim Merkezi bünyesinde açlan kurslara katlarak, snavlara hazrlanyor.

Bilgiç, çocukluundan bu yana öretmen olmak istediini dile getirerek, yi bir öretmen olmak ve çocuklara, örencilere bir eyler öretebilmek istiyorum. Ayn zamanda çevremdeki yetikinlere de bir eyler öretebilmek için çabaladm ve imdi bir nebze de olsa öretmenlik mesleini yapmaya çalyorum. diye konutu.

Kurslar tamamlayp belgelerini aldktan sonra örenci olduu kursa usta öretici olarak döndüünü ifade eden Bilgiç, unlar söyledi:

Bir nebze de olsa öretmenlik mesleinin tadn alyorum. 55 yandaym ve üniversiteye de hazrlanyorum. Okuma ve örenme azmimi hiç kaybetmedim, kaybetmeyi de düünmüyorum, sonuna kadar okuyacam. Kadnlara önerim kendilerini gelitirsinler. Bir kadn mutsuz ise mutsuz bireyler yetiir. Kursa gelen baz örencilerim yeni olmalarna ramen kendilerini zinde hissettiklerini ve benim gibi hedeflerinin peinden gitmek istediklerini söylüyorlar. Unutmamalyz ki eitimin ya yoktur ve özellikle bölgemizin kadnlar hedeflerinin, hayallerinin peinden gitsinler. Bir kadnn kendini ifade edebilmesinden daha mutlu ne olabilir ki? Ben isterim ki Sakineler çoalsn.

-Sakine hanmn azmiyle aamayaca engel yok

Siverek Halk Eitim Müdürü Mahmut Klar ise Sakine Bilgiçin kurslarda devamszlk yapmayan bir kursiyer olduunu ifade ederek, yaklak 3 yl önce katld kursu baaryla tamamladn hatrlatt.

Bilgiçin kursiyerler tarafndan sevilen bir usta öretici olduunu aktaran Klar, öyle konutu:

Kendisindeki azmi gördük ve Mesleki çraklk Teknik Okuluna gönderdik. Orada da katld tüm kurslar baaryla tamamlad ve belgelerini ald. Bu yl içerisinde de bu kursun öretmenliini yapmak için bize bavurdu. Hayat Boyu Örenme Genel Müdürlüü sayfasndaki sralamaya göre sra kendisine gelince hocamza kursumuzu da açtk. u an örencileri ve kursiyerleriyle çok güzel bir ekilde kursa devam ediyor. Azmini tebrik ediyorum ki alamayacak hiçbir engel yoktur. Sakine hocam kursiyerimiz iken u an bizim öretmenimiz oldu.

Ana Sayfaya Git