Kurtalan Ekspres yeniden seferde

Güney Kurtalan Ekspresi'nin masalsı yolculuğu demir ağların "son durağı" Siirt'ten yeniden başladı.

Haberler 17.07.2021 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR/SRT - Türkiyenin önemli demir yolu ulam araçlarndan biri olan Güney Kurtalan Ekspresi, geçen yl mart aynda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda verilen arann ardndan masals yolculua kald yerden devam ediyor.

Siirtin Kurtalan ilçesinde bulunan ve cumhuriyetin kuruluundan 21 yl sonra balad seferlerini 76 yldr aralksz sürdüren Güney Kurtalan Ekspresi, salgn tedbirleri nedeniyle geçen yl mart aynda ara verilen seferlerine büyük bir ilgiyle yeniden balad.

23 saat süren 1212 kilometrelik Ankara, Krkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Elaz, Diyarbakr ve Batman güzergahnda 70i akn duraktan geçen Güney Kurtalan Ekspresi, yolcularna her noktada farkl bir görsel ölen sunuyor.

Merhum Sanatç Bar Mançonun da esinlenerek 1972 ylnda kurduu müzik grubuna adn verdii, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollar (TCDD) Tamaclk A.nin Güney Kurtalan Ekspresinde yolculuk, Ankaradan balayp Kurtalanda son buluyor.

Seferler pazartesi, çaramba, cuma, cumartesi ve pazar günleri saat 09.10da Kovid tedbirleri kapsamnda gerçekletiriliyor.

Yolcular heyecanl

Yolculardan Adnan nan, AA muhabirine, çocuk yata ilk kez merhum babasyla bindii treni, anlarn tazelemek, özlem gidermek için tercih ettiini belirtti.

Güney Kurtalan Ekspresinin yolcularna esiz manzaralar sunduunu, yolculuk boyunca bu manzaralar doya doya seyretme imkan bulduunu dile getiren nan, Rahmetli babamla yolculuk yaptmz bu trene bir kere daha binmek istedim. çok güzel ve kaliteli bir hizmet. dedi.

Tren yolculuunun oldukça konforlu olduunu anlatan nan, trenin rahatln dier ulam araçlarnda bulamadn, Kovid-19 nedeniyle ara verilen seferlerin yeniden balamasnn kendilerini mutlu ettiini kaydetti.

Hüseyin Öner, gerçekletirecei yolculuk ile ülkenin doal zenginliklerini görme frsat bulacan ifade etti.

Seferlere geçen yl salgn nedeniyle ara verildiini anmsatan Öner, Bu arann ardndan ilk seferine balayan trenle ben de yolculuk yapma karar aldm. Trene bindiimde artlarn daha iyi olduunu gördüm. Trenin en büyük avantaj fiyat olarak da çok daha ekonomik olmas. ifadelerini kulland.

Muhammed Furkan nan da ilk kez binecei trenle Ankaraya gideceini dile getirerek, Salgn dolaysyla ara verilen tren seferleri yeniden balad. Hayatmda ilk kez bindiim için heyecanlym. Tren yolculuuna insan hasret kalyor. Özlem var. Kültürümüzden kalma tren yolculuu. nsan geçmie götürüyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git