Kurtarılan bölgeler!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'de 415 kilometrekare alanda 100 noktayı teröristlerden temizledi. Afrin'de teröristlerin Türkiye ile olan sınır temasının kesilmesine kuzeyden 7, batıdan 7,8 kilometre kaldı.

Haberler 24.02.2018 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSK ve ÖSO, 20 Ocakta balatlan harekatta Afrinin kuzey, kuzeydou, kuzeybat, bat ve güneybat yönlerinden YPG/PKK-DEA terör örgütlerine kar operasyonlarn sürdürüyor.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, AK Partinin Geniletilmi l Bakanlar Toplantsndaki konumasnda Afrinde bin 873 teröristin etkisiz hale getirildiini ve 415 kilometrekare alann kurtarldn söyledi.

TSK ve ÖSO, 415 kilometrekare içerisinde Afrinin 5 beldesinde biri belde merkezi, 72si köy, 6s köy alt yerleim ve 20si stratejik da veya tepe, biri YPG/PKKya ait üs olmak üzere 100 noktay teröristlerden temizledi.

- Snr temasnn kesilmesi için operasyonlar sürüyor

20 ubatta Afrinin kuzeyindeki Bülbül beldesi ile muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesi birletirilmi, Afrinde teröristlerin Kilisle olan snr temasn kesilmiti.

AAnn harita alan ölçümlerine göre, snrn tamamnn temizlenmesine kuzeyden 7, batdan 7,8 kilometre kald.

TSK ve ÖSO, Hatayn Hassa ilçesinin karsna düen 7 kilometrelik snr hattn kurtarmak için Afrinin kuzeyindeki operasyonlarn sürdürüyor.

Dier yandan Afrinin batsnda, Hatayn Akpnar köyünün karsnda kalan 7,8 kilometrelik hattn birlemesi için de harekat devam ediyor.

Teröristlerden temizlenen yerleim birimleri ve stratejik noktalar öyle:

Bülbül beldesi merkezi, beldeye bal engal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Olu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar, eyh Huruz, Ömer Simo, Durakl, Hayyam, Surain, çarkanl, Akanl, Mikdad ve Ali Racu köyleri, Huruz Da, Darmk Da, Kurni Da, Havuz Tepesi ile Kürdo, eyh Huruz köyüne bal iki köy alt yerleim; Racu beldesinde Ayn Batman Da, Yukar Hackanl, Aa Hackanl, Dervi Obas, Hasan Kelkavi, Celeme, Edamanli, Kude, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Ua, Mamel Ua, Süleyman Halil, Sati ai, Alkana, Krmz, Karri, erbanl, edya, Harab Summak, Hantalli, Karababa, Sar Ua ve Rahmanl köyleri, 687 .Tepe, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe; eyh Hadid beldesinde Cukali Favkani ve Orta çakall köyleri ile eyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü; Cinderes beldesinde Hac skender, Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, Ekan, Arali, Muhammediye, Divan Fevkani, Divan Tahtani, onlara hakim 3 tepe, Mervane, Heygece, Tell Dilur, Bafler, Zehra, Aa Korgan ve Yukar Korgan köyleri ile Mersides, Nisriyye, Amara ve Kila Tepeleri, Sattuf evleri ve Kalki köy alt yerleimi, üs olarak kullanlan Beyyada noktas eran beldesinde Burseya Da, Uverkan, kidam, eltah, Merseva, Serincek, Kastel Cündo, Dikmeta, Zeytinak, Arpaviran ve Dayr Savvan köyleri ile Sirgaya ve Nebi Huri Tepeleri ile Cemiliyye köy alt yerleimi.

Ana Sayfaya Git