Kürtçe Teşekkür!

Diyarbalkır'ın Bismil İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Turgay Gülenç, şehit annesi Hacı Muhsine Yıldız'ın isteği üzerine Esentepe Mahallesi'ndeki evine giden yola parke taşı döşemesini sağlayarak, yeni yapılan parka da şehit oğlu Erdal Yıldız adını verdi. HDP İlçe Başkanı eski yardımcısı Mehmet Pınar da, hizmetlerinden dolayı Başkanvekili Gülenç'e teşekkür etti.

Haberler 17.08.2017 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl Ki lçesi lbey Vadisinde vatani görevini yaparken, 25 Kasm 1996 tarihinde çkan çatmada ehit olan Erdal Yldzn annesi Hac Muhsine Yldzn istei üzerine, Bismil lçesi Esentepe Mahallesindeki 1 kilometrelik ose yol, Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Turgay Gülençin talimat ile bir ay içerisinde yaplarak hizmete girdi. Bismil Belediye Bakanvekili Turgay Gülenç, Esentepe Mahallesine ziyaretleri srasnda, kendisini karlayan mahalleli kadnlarla tercüman aracl ile konuarak sorunlarn dinledi. Burada ehit annesi olduunu örendii Hac Muhsine Yldzn, 1 kilometrelik yolunun yaplmas yonünde talepte bulunduunu belirten Bakanvekili Gülenç, öyle dedi:

EHT ALES STED

Yaklak 2 ay önce mahalle ziyaretimizde ehit Erdal Yldzn annesi Hac Muhsine Yldz, evine giden 1 kilometrelik yolun yaplmas talebinde bulundu. Ksa süre içerisinde çalmalara balayarak yolu tamamladk. Ayrca Esentepe Mahallesinde yaptmz parka da ehidimizin adn verdik. ehit Erdal Yldz Parknn açln da yine aile ile birlikte yaptk. Bata ehit aileleri olmak üzere ilçe merkezinde veya köylerde olsun, vatandalarmza hizmet etmek, boynumuzun borcu. Devletin imkanlarn, halkn hizmetine sunuyoruz. Huzur ve güvenin salanmasyla birlikte ihtiyaç duyulan hizmetleri de bir bir yapmaya devam ediyoruz. Bir çok güzel projemiz var. Bunlar imkanlarmz ölçüsünde hayata geçiriyoruz.

KÜRTçE TEEKKÜR

Türkçe bilmedii için Kürtçe konuan ehit Erdal Yldzn annesi Hac Muhsine Yldz, Belediye Bakanvemiyi Turgay Gülençe teekkür ederek, 30 yl önce Bismille tandklarn söyledi. Yldz, Keke bu Kaymakam 30 yl önce burada görev yapsayd. 20 yl önce olum ehit oldu. Kaymakam beye rica ettim evimizin yolunu yapt. Gece namaznda kaymakam ve arkadalarna dua ediyorum. Allah onlardan raz olsun, Allah yardmclar olsun. Kaymakam bey olumu ie almasyla beni daha da mutlu etti. Allah devletimizi bamzdan eksik etmesin ve devletimizi daha da büyütsün inallah diye konutu.

Annesinin Kürtçe yapt konumay Türkçeye çevirenehidin kardei Niyazi Yldz da, öyle dedi:

Sayn belediye bakan ve kaymakammza sonsöz teekkür ediyorum. 30 yldr böyle bir hizmet görmedik. Keke kaymakammz 30 yl önce Bismile gelmi olsayd, bu çalmalar 30 yl önce olacakt. Ayrca sayn kaymakammz anneme verdii sözü yerine getirdi. Bismilde yaplan parklarn birine de ehit aabeyimizin ismini vererek parkn açln da beraber yaptk. Bunun için de belediye bakanmza ve belediye çalanlarna sonsöz teekkürlerimi iletmek istiyorum.

HDP Bismil lçe Bakan eski yardmcs ve Buday Pazar Kooperatif Bakan Mehmet Pnar da, çalmalarndan ve hizmetlerinden dolay Belediye Bakanlna kayyum olarak atanan Kaymakam Turgay Gülençe teekkür etti. Önceki belediyelerin yapamadn yaptn anlatan Pnar, unlar söyledi:

Kayyum gelmeden önce belediyeye çok gittik ama bir türlü buday pazarna asfalt yapamyorlard. Allah kaymakam beyden raz olsun. Belediyede göreve baladktan sonra buraya asfalt yapmaya balad. O olmasayd buray kimse asfaltlama yapamayacakt. Daha önce kn çamurdan, yazn da tozdan fazla duramyorduk. Allah kaymakam beyden raz olsun havaalan gibi bir yol yapt. Allah Kaymakam beyden raz olsun biz ondan çok razyz. Bu bakan ne kadar görevde kalrsa Bismil için o kadar iyidir. Kamyon garaj, sebze hali, buday pazar, terminal ve ilçe otogar yapyor. Bu hizmetlerle Bismil daha da güzel olacak.

Ana Sayfaya Git