Kütüphane haftası

Dicle Üniversitesinde Kütüphaneler Haftası etkinlikleri

Haberler 30.03.2021 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Dicle Üniversitesinde, mart aynn son haftasnda kutlanan ve bu sene 57ncisi gerçekleecek olan Kütüphaneler Haftas kapsamnda çeitli etkinlikler düzenleniyor.

Pandemi Sürecinde Kütüphanecilik temasyla kutlanacak olan etkinliklerin açl program Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Bakan Dr. Ör. üyesi Güssün Günein katlmyla balad. DÜ Rektör Yardmcs Prof. Dr. Ahmet Tanyldzn Diyarbakrl aratrmac- yazar Ali Emiriyi yad ederek gerçekletirdii açl konumas ile balayan söyleide Doç. Dr. Mustafa Uurlu Aslan da günün anlam ve önemine deindi.

TOPLUMUN BLG KAYNAI

Dr. Ör. üyesi Güssün Güne, tedbirler ve pandemi sürecinde kütüphane hizmetlerinden bilgiler verdi. Güne, Kütüphaneler, bir toplumun bilgi birikiminin, kültür ve medeniyetinin en önemli hazinesi ve göstergesidir. Teknoloji çanda olduumuz halde kitaba ve kütüphaneye her zaman ihtiyaç duyuyoruz. Pandemi sürecinde de online kütüphanelerimiz hizmet verdi. Personellerimiz dijital becerilerini gelitirdi, sesli kitap hizmeti yaygnlat, dijital kitapla dönütük dedi.

Güne normalleme süreci ile örencileri kütüphaneye çekecek eylem ve planlarndan bahsetti.

Ana Sayfaya Git