Kütüphane kurdular!

Sen de Bir Çocuk Sevindir Derneği, Diyarbakır'da Ali Gaffar Okkan Kütüphanesi kurdu

Haberler 25.02.2021 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Dicle ilçesine bal olan Deirmenli Krsal Mahallesinde bulunan Deirmenli lk ve Ortaokulunda kütüphane yaptran Sen de Bir çocuk Sevindir Dernei, ihtiyaç sahibi çocuklara da 750 çift ayakkab datt.

Dicleye bal Deirmenli Mahallesinde bulunan 10 derslikli Deirmenli lk-Ortaokulunda Sen de Bir çocuk Sevindir Derneinin destekleriyle bo bir snf kütüphaneye çevrildi. Kütüphaneye, Diyarbakrda görevli iken urad hain silahl saldr sonucu ehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkann ismi verildi.

SENDE BR çOCUK SEVNDR

Açl töreninde konuan Sen De Bir çocuk Sevindir Dernei Yönetim Kurulu Bakan Neslihan çatalkaya Ceylan, kütüphanelerin birçok konuda ve deiik alanda bilgiye yazl bir ekilde ulamay salayan mekanlar olduunu söyledi. Ceylan, Kütüphanesi çok olan bir toplumun, kitap okuyan bireyleri de çok olur. Sen de Bir çocuk Sevindir Dernei olarak Diyarbakr Dicle Deirmenli köyü, Deirmenli Ortaokulu örencileri için bir kütüphane açmaktan mutluluk duyuyoruz. Binden fazla kitap ve ayn zamanda 750 çocua da ayakkab desteinde bulunduk. Deerli örencilerimiz için açlan kütüphanemize, Diyarbakrda hizmetleriyle gönüllerde taht kuran, 20 yl önce urad silahl saldr sonucu 5 mesai arkada ile ehit edilen ehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan Kütüphanesi adn vermek istedik. Geliime giden yolun okumaktan, kitaplardan ve kütüphanelerden geçtiine inanan bir dernek olarak, her geçen gün baka okullarda da kütüphaneler açmay hedefliyoruz. Dernek bakan olarak baçlarmz ve üyelerimiz adna kütüphanemizin sevgili örencilerimize hayrlar getirmesini diliyorum dedi.

OKKAN KÜTÜPHANES

Dicle Kaymakam Kadir Yurdagül, açln yapt kütüphanede bir süre incelemelerde bulunup, örencilerle sohbet etti. Kaymakam Yurdagül kütüphane açl için destek veren Sen de Bir çocuk Sevindir Dernei yöneticilerine teekkür etti.

Açl törenine Dicle Kaymakam Kadir Yurdagül, lçe Jandarma Komutan Enis Kurt, lçe Milli Eitim Müdürü Muhammed Ensari, Sen de Bir çocuk Sevindir Dernei Yönetim Kurulu Bakan Neslihan çatalkaya Ceylan ve dernek yöneticileri, okul müdürü Muhammet Tadoan, öretmenler ve örenciler katld.

Ana Sayfaya Git