Kütüphaneye kavuştular!

Diyarbakırlı kitapseverler, özlem duydukları yeni kütüphaneye kavuştu

Haberler 12.09.2020 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 10 bin metrekarelik alan üzerinde yaplan Fuat Sezgin l Halk Kütüphanesi, 60 bin kitap kapasitesiyle hizmet sunmaya balad.

Diyarbakrda 1954 ylnda hizmete giren l Halk Kütüphanesi, 1978e kadar merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Caminin dou maksuresinde hizmet verdi. Daha sonra merkez Yeniehir ilçesinde yaplan binada hizmet sunan kütüphane, kentin büyümesi ve kitapseverlerin youn ilgisi dolaysyla yetersiz kald.

Kapasitenin yetersiz olmas nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanl ve Kayapnar Belediyesi arasnda imzalanan protokolle l Halk Kütüphanesi ile Bebek ve çocuk Kütüphanesi için merkez Kayapnar ilçesinde Mahabat Bulvarnda 10 bin metrekarelik alanda yeni hizmet binas yapld.

Üç katl modern bir bina olarak ina edilen Fuat Sezgin l Halk Kütüphanesi 60 bin kitap kapasitesiyle kitapseverlerin hizmetine girdi. 90 bin üyesiyle TÜKin 2016 verilerine göre, Türkiyede en fazla üyesi bulunan Diyarbakr l Halk Kütüphanesi, 60 bin kitap, süreli yaynlar, internet eriimi, engelsiz kütüphane, cep sinemas ve atölye mekanlaryla yeni yerinde daha kaliteli hizmet sunuyor.

lerleyen günlerde l Halk Kütüphanesinin yannda, hazrlklar süren Türkiyenin beinci Bebek ve çocuk Kütüphanesi de tamamlanarak hizmete girecek.

7 GÜN 24 SAAT AçIK OLMASINI STYORUZ

Kütüphaneden yararlanan evval Kaymak, lisans mezunu olduunu, hazrland snav için her gün kütüphaneye geldiini belirterek, yeni binay beendiini söyledi.

Uzun süredir burann açlmasn bekliyordum. Diyarbakr için ihtiyaç olan bir kütüphaneydi. Akll kütüphane olarak biliniyor. Donanm çok güzel. Keke kapasitesi biraz daha yüksek olsayd. diyen Kaymak, kitaplara eriimin rahat olduunu kaydetti.

Yeni binada hem personellerin yaklam hem de ortamn rahatlndan memnun kaldn bildiren Kaymak, örencilerin kütüphaneye hem aratrma yapmak hem de ders çalmak için geldiini aktard.

Kaymak, Pandemiden dolay mesai saatlerinde biraz kstlama var. Türkiyenin her yerinde bu kstlama uygulanyor. Ancak, burann 7 gün 24 saat açk olmasn istiyoruz. Böyle bir talebimiz var. diye konutu.

KÜTÜPHANEYE GELEN BRNN RAHATLII çN HER EY DÜÜNÜLMÜ

Ramazan Erkut ise kütüphanenin açldn duyunca çok mutlu olduunu anlatarak, herkesin memnun olduu bir kütüphane ortamnda bulunduunu dile getirdi.

Diyarbakrda kütüphanelere youn ilgi olduunu, bazen kütüphaneye girmek için uzun kuyruk olduunu aktaran Erkut, öyle devam etti:

Bu kütüphane çok güzel ama bunun bile yetersiz olduunu düünüyorum. Diyarbakra daha fazla kütüphane yaplmasn istiyoruz. Kütüphane en güzel yatrmlardan biri. Kütüphanenin içerisi çok güzel. çok iyi dizayn edilmi. Kütüphaneye gelen birinin rahatl için her ey düünülmü. Yeteri kadar da kitap var.

ETKNLK OLANAI çOK FAZLA

Frat Yazmaz da üniversite snavna hazrladn, ortam çok güzel olduu için kütüphanede çalmay tercih ettiini belirtti.

Kütüphaneyi çok beendiini, kendisi gibi gençler için kütüphanenin çok iyi bir ortam olduunu anlatan Yazmaz, Kütüphane ortam çok sessiz. Kimi ders çalmak kimi de kitap okumak için geliyor. Etkinlik olana çok fazla. Kütüphaneye gelenlerin tümü maske takyor ve sosyal mesafeye dikkat ediyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git