Kütüphaneyle gelen başarı!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 3 yıl önce oluşturulan halk kütüphanesinin yeni binası sayesinde ders çalışma ortamına kavuşan ve burada açılan ücretsiz kurslara katılan öğrencilerin TEOG ve LYS'deki başarısı yükseldi.

Haberler 24.08.2017 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesinde 3 yl önce hizmete açlan halk kütüphanesinin yeni binas buradaki örencilerin baarsna büyük katk salad.

Yllardr terör saldrlaryla gündeme gelen Lice ilçesinde kaymakamln katksyla Kültür ve Turizm Bakanlnca yaptrlan 650 metrekare alana sahip lçe Halk Kütüphanesinin yeni binas, örencilerin snavlara hazrlanma konusunda yaad sknty giderdi. Okul öncesi çocuklara drama eitiminin de verildii kütüphaneye gelen örenciler, konforlu ortamda ders çalp kitap okuyor.

Rahat ortamda ders çalma imkanna kavuan örencilerin, Temel Eitimden Ortaöretime Geçi (TEOG) ile Lisans Yerletirme (LYS) Snavlarnda baars yükseldi.

- Buras her gün doluyor

Kütüphane Müdürü Ömer Tekin, yeni kütüphane binasnn örencilere büyük imkan sunduunu anlatt.

Liceli örencilere modern binada hizmet sunmann mutluluunu yaadklarn ifade eden Tekin, öyle konutu:

Kütüphanemiz ilk açldnda üye saymz 200, kitap saymz 2 bindi. imdi üye saymz 3 bin 296, kitap saymz 10 bini geçti. Burada okul öncesinden, üniversiteye hazrlananlara kadar bütün örencilerimize hitap ediyoruz. Buras her gün doluyor. Örencilerin kitap okuma alkanl kazanmas için çeitli etkinlikler düzenledik. Okuma yarmasna katlan örencilere bisiklet, fotoraf makinesi ve tablet hediye ettik. Bazlarn çanakkale, stanbula geziye götürdük.

Örencilerin snavdaki baarsnn kendilerini de mutlu ettiini dile getiren Tekin, Örencilerin baars bu sayede giderek artt. Üniversiteyi kazanan örencilerimiz gelip teekkür ediyor. dedi.

- Kütüphanede ücretsiz kurs

lçe Milli Eitim Müdürü ehmus Polat ise 3 yl öncesine kadar fen lisesini kazanan örenci bulunmayan Licede bu yl 10 örencinin bu okula yerletiini söyledi.

Polat, 3 yl önce 7, bu yl ise 30 örencinin üniversiteye yerletiini bildirerek, unlar kaydetti:

Kütüphanede örencilerimizi LYS ve YGSye daha iyi hazrlamak için ücretsiz kurs açtk. 100e yakn örenci bu kursa katld. Üniversiteye yerleebilecek puan alan baz örencilerimiz de daha iyi bölümler için bu yl tercih yapmad. Modern kütüphane binas ve orada verilen kurs, örencilerimizin baarsn yükseltti.

- Bir ylda 200 kitap okudu

Kütüphane sayesinde son bir yl içerisinde 200 kitap okuduunu belirten Azize Rojin Akahin (15), Kütüphanenin çok güzel bir ortam var. Licede böyle serin bir ortamda çalmak çok güzel. Kitaplar buradan alp tekrar getiriyorum. Kitap okumay çok seviyorum. ifadesini kulland.

Örencilerden Muhammed Alav (14) da evde ders çalma ve kitap okuma ortam bulunmadn dile getirerek, Evimiz kalabalk, kardelerim gürültü yapt için çalamyordum. Burada sessiz bir ortamda ders çalyorum. Bir ylda 100e yakn kitap okudum. Bu güzel ortam sayesinde derslerimde baarl oluyorum. diye konutu.

-Tp fakültesini kazand

Veysel Karani ahin (20) ise modern binada çok rahat bir ortamda ders çalma imkan bulduu için Van Yüzüncü Yl Üniversitesi Tp Fakültesini kazandn söyledi.

Kütüphanedeki rahat ortam evde bulamadklarn vurgulayan ahin, Evimizde bulamayacamz scak ortam burada bulduk. Bu kütüphane sayesinde hayalim olan tp fakültesini kazandm. çok mutluyum. Bu imkan salayanlara teekkür ediyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git