Kuyumcalar da Nöbetçi oldu!

Türkiye’de bir ilk: Diyarbakır’da turist yoğunluğundan ‘nöbetçi kuyumcu’ sistemine geçildi

Haberler 18.05.2022 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Kuyumcular ve Sarraflar Odas Bakan (DKO) Mehmet Yüksel, oda olarak ilk projelerini faaliyete koydu. Kentte youn turist gelmesiyle birlikte Türkiyede bir ilk yaplarak Nöbetçi kuyumcu sistemini faaliyete geçirdi.

Diyarbakr Kuyumcular ve Sarraflar Odas Bakan (DKO) Mehmet Yüksel ve ekibi, oda olarak kuyumcu sektörü ve kent için belirledikleri projeleri hayata geçirmeye balad. Tarihi ile turizmin gözdesi olan Diyarbakra youn turist gelmesiyle birlikte Türkiyede bir ilk yaplarak Nöbetçi kuyumcu sistemi balatld. Yaklak 450 üyesi olan DKOda hafta sonlar için Sur ilçesinde 6 kuyumcu, dier ilçelerde ise 3er kuyumcu açk kalp hem vatandaa hizmet vermi olaca hem adil bir sistemle herkesin kazanç salayaca belirtildi. DKO bakan Yüksel, sistemle birlikte fahi fiyatlarnda önüne geçilip vatandalarn da rahat hizmet alacan belirtirken, kentte gelenlerin Diyarbakrn hasr bilezii gibi el ilemeli ürünlerine de ulaabileceini kaydetti.

TÜRKYEDE BR LK OLDU

28 yldr sektörün içinde olduunu anmsatan DKO Bakan Yüksel, sektörel eksiklik ve ihtiyaçlar olduunu söyledi. Bu göreve geldikten sonra hem memlekete hem sektöre hem de Türkiyeye örnek olacak projeler ürettiklerini aktaran Yüksel, lk projemizi geçen hafta faaliyete koyduk. ehrimizin ihtiyac olan nöbetçi kuyumcu sistemini oturttuk. lk pazarmz baaryla sonuçland. Herkes bizleri güzel bir ekilde dinleyerek uydu. çok sevinçliyiz. Bu, Türkiyede bir ilk oldu. Nöbetçi kuyumcu sistemini bir ihtiyaç olarak tespit ettik. Diyarbakrmza arttk binlerce turist gelemeye balad. Bu da bizim için çok sevindirici. Diyarbakrn ürettii özel ürünlerimiz var. Hasr bileziimiz, çeitli kolyelerimiz, el ilemelerimizi tantmak için. Hafta sonlar buraya turlar düzenleniyor. Bunun için de çok mutluyuz. Bizim sektörün üzerine düen bunlar tantmak ve nöbetçi kuyumcu sistemini oturtmak. Pazar günleri Sur ilçesinde turlarn geldii noktalar var. Zorunlu olarak 6-7 kuyumcu açk brakmaya çaltk. Bu dönüümlü olacak. Her hafta 6 i yeri açk kalacak. stediimiz gibi de herkes uymu oldu. Bütün sektöre teekkür ederim. Dier semtlerimizde de 3er i yeri açk kalacak. Öyle bir proje yapp uyguladk. çok da güzel oldu. 450ye yakn bir esnafmz var. Bunlarn hepsini proje içine dahil ettik dedi.

Ana Sayfaya Git