Kuyumcu dolandırıcılığında ilginç yöntem

Batman’da bir kuyumcu ilginç bir yöntemle dolandırıldı. Kendini profesör olarak kuyumcuya tanıtan dolandırıcı sahte bileziklerle, orijinal olanları kaşla göz arasında değiştirdi. Soyguncu bu yöntemle 80 bin TL'lik altınları çalarak kayıplara karıştı.

Haberler 13.08.2018 - 08:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, 10 Austos günü saat 10.00 sralarnda Turgut Özal Bulvarnda bulunan bir plazadaki kuyumcu dükkannda meydana geldi. Müteri gibi i yerine gelen Recep Özel (60), eine sürpriz yapacan söyleyerek 80 bin TL deerindeki bilezikleri yannda getirdii sahte bileziklerle deitirip kayplara kart. Kuyumcuya 15 gün içerisinde sürekli gidip gelen dolandrcnn, kuyumcunun içerisinde kamerann olmamas nedeniyle rahat tavrlar sergiledii örenildi. Dardaki güvenlik kamerasndan tespit edilen üoheli, polis ekiplerince aranyor.

Uzun bir zaman diliminde sürekli gidip geldiini ve kendisini Hasan olarak tanttn söyleyen kuyumcu Özgür Avc, 15 günlük bir süre içinde buraya gelip küçük küçük alveriler yapp oturup çay içip sohbet edip gelip giden bir adamd. Kendisini üniversitede profesör diye tantt dedi.

Orijinali gitmi sahtesi gelmi Kuyumcu Avc sözlerini öyle sürdürdü: yi, eli yüzü düzgün, sakin ve kibar bir adamd. 10 tane bilezik siparii verdi, bu siparileri hazrlamamz istedi. Hazrladktan sonra sabah geldi, bilezikleri ei için hediye yapp pakete koyacam dedi. Birlikte paketi hazrladk. O sra bir deste sahte euro, etraf bantlanm onu da kasaya koymamz istedi. Üzerimde kalmasn emanete aln dedi. Onu da emanete aldk, paketi de bize verdi ve gitti. Uzun süre gelmeyince biz de merak ettik. Paketi açtk paralar sahte, kutunun içindeki altnlar orijinaliyle deimi. Orijinali gitmi sahtesi gelmi. Uzun süre uraarak profesyonelce bir dolandrclk. Hayret ettik.

Eine sürpriz yapacan söyleyerek geldiini belirten Avc, Eime sürpriz yapacam diye altn siparii veriyor. Kendi getirdii kutulara koyuyor, sonra kutuyu altnlar deitirerek buraya koyuyor. Eine yapaca sürpriz bizeymi. En büyük sürprizi biz yaadk. Büyük bir kaybmz var. Güller, çiçeklerle ve iyi bir kutu getirip burada iyi bir pakette yapmt dedi.

80 bin TL kaybmz var Polise haber verdiklerini söyleyen Avc, Polisler de geldi. Tutanaklar tutuldu, olay yeri incelemeler yapld. 80 bin TLye yakn bir zararmz var ve zararmz gün ve gün artmakta. Bir an evvel yakalanmasn istiyoruz. Büyük bir rakam ve büyük bir dolandrclk. Yakalanmazsa bundan sonra bu ve buna benzer insanlara büyük ilham verecek ifadelerini kulland.
Ana Sayfaya Git