Kuyumcu Zerya F serisi dolar!

Kuyumcu Zerya vakası boyut değiştirmeye devam ederken, bodrum kattaki kasada F serisi bir'er dolar çıkması üzerine terör ve örgütlü suçlar bürosu da soruşturmaya dahil oldu.

Haberler 08.07.2020 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Saadet zinciri modeli bir sistemle mülki idare amirleri, emniyet ve yarg mensubu ile birçok kamu çalanlarnn birikimlerini toplayarak, Paranz iletelim. Size banka faizinin çok üzerinde kar pay verelim diyerek son 2 yl içinde milyonlarca liralk dolandrclk yapt ileri sürülen ve hakknda yakalama karar çkarlan Zülfikar Ortaç Adanada gizlendii evde polisin düzenledii nefes kesen bir operasyonla yakaland. Teknik ve fiziki takiple Ortaçn gizlendii evi tespit eden polis, eve baskn düzenledi. Basknda Ortaçn üzerinde borçlu olduu kiilerin isim listesi ve baz delil niteliindeki materyaller bulundu. Diyarbakra getirilen Zülfikar Ortaç tutuklama istemiyle nöbetçi Sulh Ceza sorgu hkimliine sevk edildi.

60 MLYON BORCUM VAR

Ortaç ifadesinde, Ben kimseyi dolandrmadm. Alacakllar kardeimi sktrnca o da dükkn kapatp gitmi. Gayrimenkullerim var. Bunlar satp borçlar ödeyeceim. Alacakllarn listesini çkarmtm. Teslim olacaktm ama polis beni yakalad. Kardeim Zülküf ayn suçlamalarla geçtiimiz hafta tutukland için ben borçlar ödemeye çalyordum. 60 milyon borcum var. Altn ve döviz kuru yükselince bankalara altn borcumuz vard. Salgndan dolay ilerimiz kötüye gitti. Buna ramen bize emanet altn brakp al-sat yaptranlara 30 milyonluk ödeme yaptm. Altn ve döviz taleplerini biz karlyor ve stanbuldan tedarik ediyorduk. Borçlar ödeyemediimiz için kardeim can güvenliinden endie duyarak dükkn kapatm. Borç listesini hazrladktan sonra mal varlmz da ortaya koyarak akil adamlar komisyonu oluturup adil bir ekilde alacakllara ödeme yapmak için uratm. Ortamn kz kardei olan ve maazamz çalan Fatma Aydnn aleyhime ifadesini kabul etmiyorum. Paralar Forexte batrdm diye bir cümle kullanmadm dedi.

Sorgu hkimlii delillerin henüz toplanmam olmas, kaçma ve delilleri karartma, tank ve mütekiler üzerinde bask kurma ihtimali nedeniyle zanlnn tutuklanmasna karar verdi.

F SERS çOK SAYIDA 1 DOLAR

çok yönlü sürdürülen soruturma hem Terör hem de Kaçakçlk ve Organize Suçlar bürosuna bal savclarca titizlikle yürütülüyor. u ana kadar madur ikyetçi says 40a ularken, Zülküf ve Zülfikar Ortaç kardelerin iyerinin alt katndaki bodrumdaki çelik kasalarda yaplan aramada, çok sayda F serisi 1er Dolar çkmas üzerine soruturma terörizmin finansmannn önlenmesi kapsamnda terör ve örgütlü suçlar bürosu da soruturmay geniletti.

Dükknda ele geçen bilgisayarlara el konulurken, içindeki bilgi, belge alacakl listesine ilikin dijital materyallerin çözümünün adliyede yaplmas için bilirkii heyeti oluturuldu. Zanllarn dükknndaki güvenlik kamera kaytlar da geriye dönük incelemeye alnarak dükkna giri ve çklarn incelendii bildirildi. Dolandrclk iddiasndan sonra her iki karde dükkn kapatarak kaçm, geçen hafta Zülküf Ortaç polise teslim olmu ve tutuklanmt. Ayn soruturma kapsamnda Zerya Kuyumculua ortaklk eden Serdar Adgüzel ise aranyor.

Ana Sayfaya Git