Kuyumcuda dehşet saçmışlardı

Kuyumcu soygunu girişiminde iş yeri sahibini öldürdükten sonra kaçan şüphelilerin peşine düşen polis ekipleri, 260 saatlik güvenlik kamerası kayıtlarını inceledikten sonra kimlik tespiti yaparak, 18 yaşındaki B.G. ve 24 yaşındaki M.E.'yi yakaladı.

Haberler 08.01.2021 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesinde kuyumcuya giren kar maskeli ve silahl 2 kii i yeri sahibi Sinan Yolda pompal tüfekle vurarak öldürmütü. 22 Aralkta meydana gelen olayda, Yoldan annesinin soygunculara sopayla müdahale edip pompal tüfei ellerinden almasyla üpheliler altnlar alamadan kaçmt. Saldrganlarn peine düen polis ekipleri, 260 saatlik güvenlik kameras kaytlarn aratrd ve 18 yandaki B.G. ve 24 yandaki M.E.yi yakalad.

Kameraya yansyan görüntüleriyle Diyarbakr dehete düüren korkunç olay, 22 Aralk sabah, merkez Balar ilçesindeki Nükhet Cokun Caddesinde bulunan kuyumcu dükkannda meydana geldi. Annesiyle birlikte i yerini açan Sinan Yolda, vitrine altnlar yerletirmeye balarken, dükkana giren kar maskeli 2 kii soygun yapmak istedi. Saldrganlardan biri pompal tüfekle ate ederek, Yolda annesinin gözleri önünde gösünden vurarak, öldürdü. Ardndan üphelilerden biri, tezgahn arkasna geçip altnlar almak istedi. Bu srada Yoldan annesi, sopayla kar koyarak, pompal tüfei üphelinin elinden ald. Bunun üzerine üpheliler, altnlar alamadan dükkandan kaçt.

ÖZEL EKP, 16 GÜN SONRA YAKALADI

Olayn ardndan l Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüü Cinayet Büro Amirliince özel ekip kuruldu. Ekipler, çalmalar kapsamnda 260 güvenlik kamerasnda toplam 1000 saatlik görüntü izledi. Kriminal ekiplerince i yerinden alnan parmak izlerini detayl inceleyen ekipler, bu kez sokak çalmas balatt. Cinayet Büro Amirlii ekipleri, kar maskeli 2 üphelinin kimliklerini bu sayede tespit etti. Katil zanllarnn M.E. ve B.G. olduu belirlendi. Ekipler, yer tespitinin ardndan operasyon için harekete geçti. Katil zanllar, 16 gündür sakland yere düzenlenen operasyonla yakaland. Gözaltna alnan M.E. ve B.G.nin emniyetteki sorgular dün sabah saatlerinde sona erdi.

çELK YELEKLE ADLYEYE SEVK EDLD

M.E. ve B.G., emniyetteki ilemlerinin ardndan, çelik yelek giydirilerek, güvenlik önlemleri altnda adliyeye sevk edildi. Nöbetci savclkca ifadeleri alnan üpheliler, tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliine sevk edildi.

YAANAN OLAYIN GEçM

Merkez Balar ilçesi Kaynartepe Mahallesi Nükhet Cokun Caddesindeki bir kuyumcuya giren maskeli 2 zanl soygun giriiminde bulunmu, i yeri sahibi Sinan Yolda (21) silahla vurarak olay yerinden kaçmt. Ar yaralanan Yolda, kaldrld hastanede müdahaleye ramen kurtarlamamt.

Kaçan üphelilerin yakalanmas için çalma balatlm, olay an i yerinin güvenlik kamerasna yansmt. Görüntüde, üphelilerden birinin maskeli ve elinde tüfek, dierinin ise elinde silah ve çanta ile i yerine girdikleri görülmütü. Kaytlara elinde tüfek olan zanlnn kuyumcu tezgahnn arkasnda bulunan Sinan Yoldaa saldrd, Yoldan annesinin de elindeki sopayla üphelinin elindeki tüfei almaya çalt ve bir süre aralarnda bouma yaand yansmt.

Ana Sayfaya Git