Lahmacun yaptı

ABD'nin New York şehrinde 'pizza kralı' olarak adını duyuran ve 7 pizza şubesi bulunan ödüllü pizza ustası Hakkı Akdeniz (41), tatil için geldiği memleketi Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 25 yıl önce hamur açtığı tezgahın başına geçerek lahmacun yaptı. Akdeniz, "Doğup büyüdüğüm yerde lahmacunu yapmak daha farklı bir şey" dedi.

Haberler 08.04.2021 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bir süre ayakkab boyacl yapp lahmacun frnnda çalan Hakk Akdeniz, 1997 ylnda Kanadadaki aabeyinin yanna gitti. Burada pizza yapmay örenen Akdeniz, 2001 ylnda ABDnin New York kentine gitti. Hayrsever kiilii ve i dünyasnda elde ettii baarlarla adndan söz ettiren Akdeniz, çok sayda ödül ald. Bir süre önce koronavirüse yakalanan Hakk Akdeniz, tedaviyle salna kavutu. ABDde Türk örencilere ücretsiz pizza, çadr, uyku tulumu ve maske yardm yapan Akdeniz, New York ve New Jerseyde her pazartesi ve çaramba akamlar evsizlere pizza datyor.

SLVANDAN çIKIP AMERKAYA GTMEY HAYAL EDEMEZDM

Önceki gün tatil için doup büyüdüü Silvan ilçesine gelen Akdeniz, 25 yl önce hamur açt tezgahn bana geçerek lahmacun yapt. Gerçek mesleinin lahmacun ustas olduunu ve yllar sonra lahmacun yapnca heyecanlandn belirten Akdeniz, Lahmacunu 25 sene sonra ilk defa yaptm. Özellikle ta frnda güzel bir ey. Doup büyüdüüm yerde bunu yapmak daha farkl bir ey. 2001 ylnn banda New Yorka geldim. Geçen sene toplamda 14 ödül aldm. Vali, belediye bakanndan ve Beyaz Saraydan aldm ödüller arasnda yln erkei, insan ve en iyi göçmen ödülünü aldm. Silvandan çkp Amerikaya gitmeyi küçükken hiç hayal edemezdim. Ama ben bunu yaptm baardm. Gençlere hep diyorum pes etmeyin. Sevdiiniz ve istediiniz ii yapn ve her zaman baarrsnz dedi.

ABDde pandeminin evsizleri vurduunu söyleyen Hakk Akdeniz, Her pazartesi ve çaramba akamlar pizza götürüp evsizlere datyoruz. Pandemi bizi deil, evi olmayan sokaktaki insanlar, evsizleri vurdu. çaresiz sokakta kalyorlar. Onlarn yannda oldum her zaman. Yalnz brakmadm. Kimsesiz, kimsesizin derdinden anlar. Ben kimsesizin nasl olduunu çok iyi biliyorum, yaadm ve gördüm. Onlarn yannda olmak güzel bir duygu diye konutu.

çocukluk arkada olan Mehmet Turgut Tayuzak da Hakk Akdeniz ile beraber lahmacun salonunda çaltklarn ifade ederek, kendisiyle gurur duyduklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git