Lav yolunda oryantiring!

Doğa sporcuları ve tutkunlarının gözde rotaları arasında yer alan Karacadağ bölgesindeki mağaralarda düzenlenen yarışma, kıyasıya mücadelelere sahne oldu

Haberler 25.11.2020 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Karacada Lav Yolu Maara Oryantiring Yarmas düzenlendi.

Gençlik ve Spor l Müdürlüü ile Oryantiring l Temsilcilii i birliiyle çnar ilçesi Dilibaak Mahallesi krsalnda gerçekletirilen yarmaya katlan sporcular, kyasya mücadele etti. Yarmann ilk bölümünde, çnar Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçac da yer ald.

Kaymakam Büyüknalçac, Diyarbakr ve anlurfa snrnda bulunan, son faaliyetini 100 bin yl önce gerçekletiren 1957 metre yüksekliindeki Karacadadan çkan lavlarn oluturduu 120 kilometrelik bazalt platonun, bu süreçte doa sporcular ve bisiklet tutkunlarnn vazgeçilmez adreslerinden biri haline geldiini söyledi.

DOA SEVERLER

Doaseverler için parkurun büyük frsat sunduunu dile getiren Büyüknalçac, Volkanik dan patlamas sonucu oluan bir alan. Parkurun jeopark ilan edilmesi için farkndalk giriiminde bulunuyoruz. dedi.

Gençlik ve Spor l Müdürlüü Spor ube Müdürü Aydn çetin ise bölgenin tantlp turizme kazandrlmas için ilk kez maara oryantiringi etkinlii düzenlediklerini, lav yolunda çok sayda maara bulunduunu belirtti.

Sporculardan Esra Uçaman da lav vadisindeki yarmann zorluuna dikkati çekerek, Pandemi döneminde genç ve çocuklarmzn doadaki spor faaliyetlerine katlmn salamalyz. Bu sporun ve alann tantm için yarmaya katldk. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git