Lavanta kokacak!

Diyarbakır'da çiftçilere alternatif ürün olarak oluşturulan lavanta bahçeleri görseliyle dikkati çekiyor

Haberler 23.06.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinde çiftçilere alternatif ürün olarak yetitirilen ve çiçek lavantalar, ziyaretçilerin beenisini topluyor.

Diyarbakr Dicle Üniversitesi (DÜ) Bismil Meslek Yüksekokulu ve Bismil Belediyesince çiftçilere alternatif ürün olmas amacyla geçen yl hayata geçirilen Tarmsal Ürün çeitliliini Arttrma ve Gelitirme Projesi kapsamnda 50 dönüm alan üzerinde yetitirilen lavantalar çiçek açt.

çiftçileri gelir getiri oran yüksek ürünlere yönlendirmek amacyla deneme amaçl olarak oluturulan lavanta bahçeleri, göz kamatrc mor rengiyle de ilgi görüyor.

Proje Koordinatörü ve DÜ naat Mühendislii Fakültesi Öretim Üyesi Doç. Dr. Hayrullah Akyldz, AA muhabirine, Diyarbakrda olmaz denilen bir güzellii bölgede denemek için projeyi geçen sene hayata geçirdiklerini söyledi.

Akyldz, çalma kapsamnda 50 dönümlük araziye iki tür halinde diktikleri 80 bin kök lavantann bereketli ve birçok faydas bulunan bir bitki olduunu belirtti.

GELN VE DAMATLAR, FOTORAF çEKM MEKANI çN KULLANIYOR

Tbbi aromatik bir bitki olan lavantann kozmetik alanda da deerlendirildiini anlatan Akyldz, istihdam salayabilmek oluturduklar bahçelerde kadnlarn çaltn söyledi.

Vatandalarn lavanta bahçelerini ziyaret ettiini, burada vakit geçirdiini ve fotoraf çektirdiini ifade eden Akyldz, u deerlendirmede bulundu:

Gelin ve damatlar, fotoraf çekimi mekan için kullanyor. Tüm bölge halkn burada dinlenmeye ve huzur bulmaya davet ediyoruz. Merkezi bir noktadayz. Diyarbakr, Bingöl, Batmana çok yakn. Bölge halk bu bahçenin güzelliklerini görmeli.

Y BR TERAP

Lavanta bahçelerini gezen Hediye Gül Gözüaçk, salgn sürecinde evde skldklarn, ailesiyle fotoraf çektirmek için buraya geldiklerini dile getirdi.

Salgn sürecinde rahatlamak adna çok güzel bir alan oluturulmu. Fotoraf çekmek isteyenler buraya gelebilir. Bir saat bile burada zaman geçirdiklerinde terapi anlamnda çok iyi geleceini düünüyorum. yi bir terapi diyen Gözüaçk, lavantalarn içerisinde kendilerini huzurlu hissettiklerini belirtti.

Engin Adgüzel de salgn döneminde evde bunaldklarn anlatarak, lavanta bahçelerini gezerek huzur verici bir gün geçirdiklerini ifade etti.

Adgüzel, Buradaki güzelliin görülmesi gerekiyor. Huzur bulmak istiyorsanz kilometrelerce uzakta bir turistik merkeze deil buraya da gelinebilir. Herkesi buray görmeye davet ediyorum. diye konutu.

Burcu Özyaram ise lavanta bahçelerinden çok etkilendiini aktard.

Ailesiyle bahçeye gelen 5 yandaki Emine pek ise Buras çok güzel ve lavantalar çok güzel kokuyor. Fotoraflar çektik. Diyarbakr çok güzel ve herkes buraya gelsin. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git