Leygara tahliye edildi

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan, hakkında 'terör örgütü yöneticiliği' suçlamasıyla dava açılan HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Cabbar Leygara, ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Haberler 25.03.2017 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör örgütü yöneticilii suçlamasyla tutuklu bulunan HDP Diyarbakr l E Bakan Cabbar Leygara, ilk durumada tutuksuz yarglanmak üzere tahliye edildi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda 28 Aralk 2016 tarihinde tutuklanan ve haklarnda terör örgütü yöneticilii suçlamasyla 22.5 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açlan HDP Diyarbakr l Ebakan Cabbar Leygara, Edip Yaar ve Cafer Kann yarglanmasna Diyarbakr 4üncü Ar Ceza Mahkemesinde baland.

LEYGARA SERBEST

Durumaya tutuklu sanklardan Cebbar Leygara, Elaz T Tipi Kapal Cezaevinden SEGBS ile katlrken, Siverek T Tipi Kapal Cezaevinde bulunan Edip Yaar ve Cafer Kan ise katlmad. Kimlik tespitlerinin ardndan söz hakk verilen Cabbar Leygara, hakkndaki iddialarn gerçei yanstmadn belirterek, tahliyesini talep etti. Daha sonra söz alan Leygarann avukatlar Ahmet Özmen, Devrim Bar Baran ve Ylmaz Sunar da müvekkillerinin tahliye edilmesi gerektiini söyledi. Mahkeme heyeti, HDP l E Bakan Cabbar Leygarann tutuksuz yarglanmak üzere tahliyesine karar vererek, durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git