Libya'da 2 yıldır alıkonulan 7 Türk yurda getirildi

Libya'nın doğusunda asılsız iddialarla yaklaşık 2 yıldır alıkonulan 7 vatandaş, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Katar İstihbarat Teşkilatı'nın müşterek çalışmalarıyla yurda getirildi.

Haberler 22.11.2021 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Libyada çou lokantaclk sektöründe çalan lker Salk, Doan Kssa, Nurettin çalk, Halil Gözel, Ahmet Selvi, Hidayet Yaprak ve Abdul Samet Akçayn kurtarlmas amacyla Dileri Bakanl ve MT tarafndan uzun süredir yürütülen çalmalar baaryla sonuçlandrld. Katar stihbarat Tekilatnn da destek verdii çalmalarla 7 vatanda yurda getirildi.

CUMHURBAKANI ERDOAN, VATANDALAR LE GÖRÜTÜ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, yurda dönen vatandalarla telefonda görüerek geçmi olsun dileklerini iletti. Vatandalar da Cumhurbakan Erdoana devletin yakn ilgisi nedeniyle ükranlarn sundu. Cumhurbakan Erdoan ayrca, vatandalarn Türkiyeye getirilmesinde emei geçenlere teekkür etti.

DILER BAKANLIINDAN AçIKLAMA

Dileri Bakanlndan yaplan yazl açklamada, Libyann dousunda alkonulan 7 vatandan yürütülen youn temas ve çalmalarn neticesinde yurda getirildii bildirildi. Açklamada, Bu süreçte, vatandalarmzn durumu, Trablus Büyükelçiliimiz ve Milli stihbarat Tekilatmz bata olmak üzere tüm ilgili birimlerimiz ve kurumlarmz tarafndan etkin bir e güdüm ve i birlii içinde sürekli olarak takip edilmi, vatandalarmzn salimen serbest kalmalar için youn gayret sarf edilmitir. Sayn Cumhurbakanmz, yurda getirilen vatandalarmzla telefonla görüerek geçmi olsun dileklerini iletmitir. Vatandalarmzn serbest braklmas sürecine katk salayan tüm ilgili kurumlarmz bata olmak üzere Libya ve Katar hükümetlerine teekkür ediyoruz denildi.

Ana Sayfaya Git