Lice dağlarında huzura doğru!

Lice 1. Jandarma Komando Alay Komutanlığında görevli komandolar, PKK'ya karşı yürüttükleri etkin mücadele ile terör örgütünün üslenmesine geçit vermezken, finans kaynaklarından olan uyuşturucuya da büyük darbe vuruyor.

Haberler 07.04.2018 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr Lice 1. Jandarma Komando Alay Komutanl, PKKya kar gece gündüz demeden yürüttüü operasyonlarla bölgede güvenlii tesis ediyor.

PKKnn 1978 ylnda kurulma kararnn alnd yer olarak bilinen, arazi yaps nedeniyle teröristlerin rahatlkla gizlenebildii Diyarbakrn Lice ilçesinde kahraman komandolar, PKKllara kar etkin mücadele yürütüyor.

Zorlu corafyada örgüte yönelik kararllkla yürütülen mücadelede önemli görev üstlenen komandolar, oluturulan üs bölgelerinde gece gündüz demeden nöbet tutuyor.

Teröristle amansz mücadele

Lice krsalnda oluturulan üs bölgeleriyle sahaya hakim olan komandolar, arazide yürüttükleri operasyonlarla da teröristlere aman vermiyor.

Yaplan çalmalar sonucu elde edilen bilgiler neticesinde teröristlerin gizlendii tespit edilen maara, snak ve yaam alanlarn bir bir imha eden güvenlik güçleri, yaptklar yol kontrolleri, uygulamalar, arazi arama ve tarama faaliyetleriyle de bölgede teröristlere göz açtrmyor.

PKKya kar yürüttükleri etkin mücadele ile terör örgütünün üslenmesine geçit vermeyen komandolar, finans kaynaklarndan olan uyuturucuya da büyük darbe vuruyor.

Komandolar bugüne kadar tonlarca uyuturucu ele geçirirken, çileri Bakanlnn arananlar listesinde yer alanlarn da bulunduu çok sayda teröristi etkisiz hale getirdi, tespit ettikleri el yapm patlayclar, patlayc yapmnda kullanlan malzemeler ve mühimmat ile yine çok sayda saldry önledi.

ehit silah arkadalarnn ismiyle terörle mücadeleye devam

Operasyon emri alan komandolar, oluturulan harekat plan dorultusunda gerekli donanmla araziye intikal ediyor. Belirlenen hedeflere yaplan atlarn ardndan araziye çkan komandolar, arazide arama faaliyetini gerçekletiriyor.

Lice, Kulp, Hani, Kocaköy bata olmak üzere sorumluluk bölgelerinde, ehit düen silah arkadalarnn isimleriyle düzenlenen operasyonlarda, dalar teröristlere dar eden güvenlik güçleri görevlerini cansiparane sürdürüyor.

Son teknoloji ve yerli silahlarla donatlan Mehmetçik, devletin salad imkanlarla her türlü görev için gözünü krpmadan hazr kta bekliyor.

Vatan sevgileri namelere dökülüyor

Milli mücadele ruhuyla tarihin her döneminde destan yazan ve ölümsüzleen Mehmetçik, vatan uruna topraa düen her neferinin ismini kalbine kazyor.

Bir ölür bin diriliriz düsturu ile huzur ve güvenin daim klnmas için analarn, yarlarn ve evlatlarn geride brakan komandolar, teröristlere dalar dar ediyor.

Komandolarn vatan sevgisi kimi zaman da sazn tellerinden dökülen namelere, seslendirdikleri türkülere yansyor.

Terörle mücadelede ehit düen arkadalarn her daim gönüllerinde yaatan Mehmetçik, son terörist de etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadeleyi kararllkla yürütüyor.

Ana Sayfaya Git