Lice içme suyu ve kanalizasyon projesinde çalışmalar sürüyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü ile İLBANK’ın ortaklaşa yürüttüğü “Lice İçme Suyu ve Kanalizasyon Projesi”nde çalışmalar devam ediyor.

Haberler 14.05.2022 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice ilçesinin 2050ye kadar içme suyu ve kanalizasyon sorununu ortadan kaldracak olan projede DSK, çalmalarda önemli aama kaydetti. Ekipler, 24 bin 670 metre kanalizasyon, 12 bin 300 metre içme suyu hattn döedi, 500 ile 700 metreküp kapasiteye sahip su depolarnn inaat ilerinin yüzde 70ini tamamlad.

çalmalarn devam ettii projede DSK Genel Müdürlüü, farkl boru çaplarnda 16 bin 330 metre kanalizasyon ve 52 bin 700 metre içme suyu hatt daha döeyecek.

DSK Genel Müdürü Frat Tuti, Lice Kaymakam Muhammed Evlice, LBANK Diyarbakr Süleyman Halit Bayrak ile birlikte devam eden çalmalar inceleyerek personelden bilgi ald. Lice kanalizasyon ve içme suyu sorununa yönelik gerçekletirdikleri projede nüfusu, imar plan ve 2050 yln baz alarak hazrladklarnn altn çizen Tuti, proje tamamlanp devreye girdiinde ilçenin 2050e kadar içme suyu ve kanalizasyon sorununu ortadan kaldracan belirtti.

Liceye atk su artma tesisi ina edeceiz

Ellerinden geldikçe üst yapya zarar vermemeye özen gösterdiklerini ifade eden Tuti, çalmalarn tamamlanmasyla birlikte yaplacak üst yap ilemleriyle Licenin çehresinin deieceini dile getirdi. Projenin ilçeye büyük katk sunacan belirten Tuti, Ayn proje çerçevesinde Lice ilçesine atksu artma tesisi de ina edeceiz. çalmalarn tamamlandnda ilçemiz çok modern bir altyapya kavumu olacak. Lice corafik yaps nedeniyle ald yalarla yer alt su kaynaklar bakmndan zengin bir ilçemizdir. lçemizin yer alt su kaynaklarnda yaanabilecek kirlenmenin önüne geçmek ve kaynaklar temiz ekilde gelecek nesillere tamak en önemli görevimizdir. na edeceimiz Lice Atksu Artma Tesisiyle ilçemizin geleceini teminat altna alm olacaz dedi.

Atksu Artma Tesislerinin bata halk sal olmak üzere yerleim yerlerinin habitatn da koruduuna dikkat çeken Tuti, yaplacak tesisle oluabilecek hastalklarn önüne geçeceklerini ve ilçenin ekolojik yapsnn zarar görmemesini salayacaklarn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git