Lice kırsalında sıcak temas!

Biri turuncu kategoride aranan 2 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi

Haberler 16.04.2021 - 01:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Diyarbakrda 5 vatanda ve bir jandarmay ehit eden biri turuncu kategorideki PKKl 2 teröristin etkisiz hale getirildiini bildirdi.

Soylu, Twitter hesabndan yapt paylamda, ehitlerimiz emin olsunlar... Bir bir hesap soruluyor, sorulacak! Geçtiimiz yl Diyarbakrda, aaç kesmeye giderken PKK tarafndan katledilen 5 vatandamz ve kahraman jandarmamz Mehmet çeliki ehit eden, biri turuncu, 2 terörist etkisiz. Kahramanlarmzn eline salk. ifadelerine yer verdi.

BAKAN SOYLU PAYLATI

çileri Bakanlndan yaplan açklamada ise Eren-2 ehit Jandarma Uzman çavu Mehmet çelik Operasyonu kapsamnda, Diyarbakrn Lice ilçesi Arkl Mahallesi bölgesinde Diyarbakr Jandarma Bölge Komutanlnn sevk ve idaresinde jandarma komando ve jandarma özel harekat birliklerince operasyon düzenlendii belirtildi.

Operasyonda, 8 Nisan 2020de Kulp ilçesi Güleç Mahallesinde 5 sivil orman içisinin katledilmesi eylemini gerçekletiren, 9 Ocak 2021de ayn bölgede yaplan Yldrm-7 Operasyonunda ise Jandarma Uzman çavu Mehmet çeliki ehit eden 2 teröristin etkisiz hale getirildii ifade edildi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, aranan teröristler listesinde turuncu kategoride yer alan Dara Zagros kod adl Abdulsttar Özer olduunun belirlendii kaydedilen açklamada, bölgede operasyonlarn devam ettii bildirildi.

Ana Sayfaya Git