Lice’de Çatışma!

Lice'nin Dibek köyü kırsalında dün çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, operasyonda, teröristlerce yola tuzaklandığı belirlenen 100 kilogramlık patlayıcı imha edildi.

Haberler 20.06.2017 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn 6 ilçesi ve 104 köyünü kapsayan operasyon kapsamnda Licenin Dibek köyü krsalnda bugün PKKl teröristlerle çkan çatmada 1 asker ehit oldu, 2 asker yaraland.

Operasyon devam ederken, operasyon kapsamnda Licenin Ortaç köyü yoluna 100 kilo amanyum nitrat ve alüminyum tozu ile güçlendirilmi uzaktan kumandal olarak tuzaklanan el yapm patlayc düzenei bulundu.

Narkoterörle mücadele kapsamnda bir ton 185 kilogram esrar ile 669 bin 115 kök Hint keneviri bitkisi ele geçirildi

6 ilçesi ve 104 köyünü kapsayan operasyon kapsamnda Licenin Dibek köyü krsalnda dün örgüt üyeleriyle scak temas saland. çatmada bir asker ehit oldu. Devam eden operasyonda, teröristlerce yola tuzakland belirlenen 100 kilogramlk patlaycnn kontrollü ekilde imha edildii bildirildi.

SICAK TEMAS SALANDI

Kentin 6 ilçesi ve 104 köyünü kapsayan 1528 kilometre karelik alanda 28 Maysta baalatlan Bayrak-54 ehit Jandarma Yüzba Fuat Ouzcan Müterek Birlik Operasyonu kapsamnda bugün saat 14.30 sralarnda Lice ilçesi Dibek köyü krsalnda PKKl teröristlerle scak temas saland. Açlan ilk atete 1i ar 3 asker yaraland. Bölgede çatma devam ederken, yaralanan askerler helikopterle Selahaddini Eyyubi Devlet Hastanesi ek binasna getirilerek tedaviye alnd. Ancak yaral bir uzman çavu tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak ehit oldu.

VALLK AçIKLAMASI

Valilikten yaplan açklamaya göre, 6 ilçede bin 528 kilometrekarelik alanda aralarnda örgüt yöneticilerin de bulunduu deerlendirilen PKKl teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, teröristlerle uyuturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasndaki ban somut delillerle ortaya çkarlmas, bölgedeki i birlikçiler ve aranan zanllarn yakalanmas amacyla 28 Maysta balatlan Bayrak-54 ehit Jandarma Yüzba Fuat Ouzcan Müterek Birlik Operasyonu devam ediyor.

Yürütülen operasyonlar

Operasyonda, 14 komando taburu, bin 199 polis özel harekat personeli ve bin 442 güvenlik korucusu olmak üzere 7 bin 742 güvenlik personeli yer alrken, dün ekiplerce oluturulan 33 kontrol noktasnda 59 araç ve 731 kiinin sorgulamas yapld. Sorgulamada, yoklama kaça olduu tespit edilen 6 kii yakalanarak Askerlik Kanunu gereince tebligat yaplmasnn ardndan serbest brakld.

Alnan arama kararna istinaden 25 köy ve 4 mezradaki 142 ev ve eklentilerinde yaplan aramada kasten adam öldürme, tehdit ve hakaret suçundan 2, çocuun nitelikli cinsel istismar suçundan bir, 2313 sayl kanuna muhalefet suçundan bir kii olmak üzere haklarnda arama kayd bulunan toplam 4 üpheli gözaltna alnd, tabanca, tabanca arjörü, 17 tabanca fiei ele geçirildi.

Teröristlerce kullanlan 4 maara ve çevresinde yaplan aramada 12 kilogramlk 6 mutfak tüpü, 2 kilogramlk 2 piknik tüpü, 16 büyük pil, vantilatör, koli band bulundu.

- Patlayc düzenei tespit edildi

Operasyonda bölgede güvenlik güçlerince yürütülen arama çalmalar kapsamnda Lice ilçesinin Ortaç köyü snrlarnda karayoluna tuzaklanan 12 kilogramlk 2 tüp içerisine yaklak 100 kilogram amonyum nitrat ve alüminyum tozu ile güçlendirilen uzaktan kumandal el yapm patlayc düzenei tespit edildi. Patlayc düzenei bulunduu yerden alnarak emniyetli bölgede imha edildi.

Narkoterörle mücadele kapsamnda, 128 kilogram kubar, bir ton 57 kilogram toz olmak üzere toplam bir ton 185 kilogram esrar ile 669 bin 115 kök Hint keneviri ele geçirildi. Hint keneviri savclk talimatyla yerinde imha edildi, olayla ilgili bir kii gözaltna alnd.

Ana Sayfaya Git