Lice'de gözyaşı!

Operasyonda şehit düşen Lice İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ümit Çelik için mevlit okutuldu. Mevlite katılan baba, şehit oğlu için silah arkadaşlarından helallik istedi

Haberler 10.09.2017 - 14:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ehit olu için okutulan mevlite katlmak üzere stanbuldan Diyarbakrn Lice ilçesine gelen Sadettin çelik, silah arkadalarndan olu için helallik istedi. Silah arkadalar, ehit Binba Ümit çelikin kendi eliyle yapt ve üzerine Ümit yazd bastonu baba Sadettin çelike teslim etti.

Diyarbakrn Lice ilçesinde 1 Austos 2017 tarihinde operasyon srasnda teröristler tarafndan yola tuzaklanan El Yapm Patlaycnn (EYP) infilak etmesi sonucu ehit düen lçe Jandarma Komutan Jandarma Binba Ümit çelik ve ayn operasyonda ehit olan Jandarma Uzman Onba Erkan Sakal için silah arkadalar tarafndan mevlit okutuldu. Lice Kaymakaml destei ile düzenlenen mevlite ehit Jandarma Binba Ümit çelikin babas Sadettin çelik, Lice lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Sinan Baak, Lice Tabur Komutan Jandarma Yüzba Engin Erken ve ehidin silah arkadalar katld. Lice 1. Tabur Komutanl konferans salonunda verilen mevlit, Kuran- Kerim tilavetiyle balad. lçe Müftülüünde görevli vaizler tarafndan mevlit ve ilahiler okunduktan sonra ehitlerin hayrna katlmclara ikramlarda bulunuldu. Lice Kaymakam Sinan Baakn daveti üzerine stanbuldan mevlite katlan ehit Jandarma Binba Ümit çelikin babas Sadettin çelik, ehit olu için dualar etti.

Oluma hakknz helal edin

Yaplan duann ardndan ksa bir açklama yapan ehit babas Sadettin çelik, olunun silah arkadalarna moral vermek için geldiini söyledi. Baba çelik, Buraya gelmemin sebebi daha önce Ümite söz vermitim, taburunu gelip ziyaret edememitim. imdi o sözümü yerine getirmek istedim, gelip taburunu görmek istedim. Bir de duydum ki Ümit ehit olduktan sonra arkadalarnn morali çok bozulmu. Acaba bir nebze de olsa sizlere destek olabilirmiyim diye geldim. Ümit ile bir yla yakn mesainiz oldu, eer hakknzda bir krgnlk olduysa Allah rzas için hakknz helal edin dedi.

Baba Sadettin çelikin helallik istemesinin ardndan salonda bulunan bütün askerler hep bir azdan Helal olsun diye karlk verdi.

ehidin yapt baston babaya teslim edildi

Mevlidin ardndan katlmclara ikramlarda bulunuldu. ehit babas Sadettin çelik, Kaymakam Sinan Baak ve komutanlar ikram srasnda ehit Binba Ümit çelike dair anlarn konutu. kramn ardndan ehit binbann kendi eliyle yapt üzerinde Ümit yazl olan baston baba Sadettin çelike teslim edildi. Bastonu alan çelik, komutana uzun süre sarld. ehit babas, programn ardndan komutan ve askerlere sarlarak teker teker vedalatktan sonra 1. Tabur Komutanlndan ayrld.

Kaymakam Sinan Baak, ehit babas Sadettin çelik ile birlikte ehit Jandarma Binba Ümit çelikin isminin verildii park ziyaret etti. Baba çelik, daha sonra stanbula gitmek üzere Liceden ayrld.

Ana Sayfaya Git