Lice’de mahalle yolları asfaltlandı

Lice ilçesinde 67 km hedefiyle mahalle ve grup mahalle yollarında başlattığı asfalt çalışmasını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 24 kilometrelik Bakanlar, Nazar, Türeğli, Kıran, Zara, Dahlizara, MatmurŞikaka, Dallıca, Alataş mahalle ve grup mahalle yollarını asfaltladı.

Haberler 27.07.2017 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin, ilçelerin krsal mahallelerinde mays aynda balatt asfalt sathi kaplama ve stabilize yol yapm çalmalar devam ediyor. Lice ilçesi krsalnda mays ayndan bu yana 24 kilometrelik mahalle ve grup mahalle yolunu asfaltlayan ekipler, yl sonuna kadar toplam 67 kilometrelik mahalle ve grup mahalle yolunu asfaltlayacak.

BAZI MAHALLELER BTT

Ekipler, ilçeye bal 13,9 km uzunluundaki Bakanlar, Nazar, Türeligrup mahalle yolu, 4,7 km uzunluundaki Kran, Zara, Dahlizara grup mahalle yolu, 2,7 km uzunluundaki Matmur Mahalle yolu, 1,7 km uzunluundaki ikaka Mahalle yolu, 500 m uzunluundaki Dallca Mahalle yolu ve 500 m uzunluundaki Alata Mahalle yolunda 1. ve 2. kat asfalt sathi kaplama çalmalarn tamamlad. Ekipler, yenilenen mahalle ve grup mahalle yollarnn yalardan dolay zarar görmemesi için de menfez yapyor.

çALIMALAR DEVAM EDYOR

Ekipler, çalmalarn 25,4 km uzunluundaki Damar, Snak, Budak, Tepe, Kabakkaya ve Oyuklu grup mahalle yoluna kaydrd. Grup mahalle yolunda 1. ve 2. kat asfalt sathi kaplama çalmalarn sürdüren ekipler, yl sonuna kadar Kalml Mahalle yolu (1,3 km), Zuur Mahalle yolu (1 km), Kolan Mahalle yolu (1,4), Hasana Mahalle yolu (850 m), Kpçak Mahalle yolu (500 m), Uzundere Mahalle yolu (600 m), Dingil Mahalle yolu (2,7 km), Serince Mahalle yolu (2 km), Arif, Bekiran, Duruköy grup mahalle yolunun (7,3 km) 1 ve 2. kat asfalt sathi kaplamasn yapacak. Ekipler, ayrca Dingil ve çral mahalleleri arasnda 2 km stabilize yol çalmas yürütecek.

Büyükehir Belediyesi, krsal mahallelerde balatt asfalt, yol yapm, bakm ve onarm çalmalarn ylsonuna kadar sürdürecek.

Ana Sayfaya Git