Lice'de operasyon

İçişleri Bakanlığınca Batman'da Eren Abluka-3 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cemil Turan, Diyarbakır'da Eren Abluka-4 Şehit Jandarma Er Mustafa Özkan Operasyonu başlatıldı.

Haberler 23.04.2022 - 01:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

çileri Bakanlnca Batmanda Eren Abluka-3 ehit Jandarma Uzman çavu Cemil Turan, Diyarbakrda Eren Abluka-4 ehit Jandarma Er Mustafa Özkan Operasyonu balatld.

Bakanlktan yaplan açklamada, terör örgütü PKKy ülke gündeminden çkarmak ve bölgede barnd deerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacyla balatlan Eren Abluka-3 Operasyonunda 84 timde 1053, Eren Abluka-4 Operasyonunda ise 128 timde 1735 jandarma özel harekat, jandarma komando ve güvenlik korucusunun görev ald belirtildi.

OPERASYON ALANI

Operasyonlarn ilk gününde Diyarbakrdaki Yaylak bölgesinde patlayc yapmnda kullanlan bir ton amonyum nitrat, bir aydnlatma havan mühimmat, bir K413 el bombas, çok sayda yaam ve salk malzemesinin ele geçirildii kaydedilen açklamada, yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldrlmasna yönelik yürütülen Abluka operasyonlarnn halkn desteiyle inançl ve kararl ekilde baaryla sürdüü bildirildi.

Ana Sayfaya Git