Lice'de Sığınak

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlerin kullandığı sığınakta 500 kilogram amonyum nitrat ile yaşam malzemesi ele geçirildi. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı

Haberler 16.08.2017 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice lçesi krsalnda düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKKya ait olduu düünülen, el yapm patlayc yapmnda kullanlan 500 kilogram amonyum nitrat, 2 büyük boy tüp, yaam malzemesi ve gda maddeleri ele geçirildi.

Lice krsalnda düzenlenen operasyonla ilgili olarak Diyarbakr Valiliince yazl açklama yapld. Açklamada öyle denildi:

SIINAK BULUNDU

Diyarbakr l Jandarma Komutanlnca Lice ilçesi Türeli Mahallesi bölgesindeki bölücü terör örgütü mensubu ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek maksadyla, 12- 13 Austos 2017 tarihleri arasnda operasyonel faaliyet icra edilmitir. Operasyon sonucunda tespit edilen snakta, yaklak 500 kilogram amonyum nitrat, 2 adet büyük tüp ve 2 adet küçük boy tüp, 15 adet emsiye, 50 kilogram eker ile muhtelif yaam malzemesi, 1 çuval iç çamar ve çorap ile 1 adet terörist kyafeti ele geçirilmi, Cumhuriyet Savcsnn talimat ile yaamsal malzemeler yerinde imha edilmi, 1 adet araç ile delil nitelii tayan dier malzemeler incelenmek üzere muhafaza altna alnmtr. Olay üphelisi 4 ahs gözaltna alnmay müteakip adli ilemlere balanlmtr.

Ana Sayfaya Git