Liceli çiftçiler üretime geçti!

Diyarbakır'ın Lice Kaymakamlığı ve Belediyesince hayata geçirilen proje kapsamında tıbbi aromatik bitkiler, fıstık, badem, ceviz ile çilek gibi tarım ürünleri konularında eğitim almaları sağlanacak çiftçilere, sürdürülebilir geçim kaynağı sağlamak için de tarla tahsisi yapılacak

Haberler 28.12.2020 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesinde çiftçiler, aldklar eitimlerin ardndan kendilerine tahsis edilecek tarlalarda yetitirecekleri tarm ürünleriyle ekonomik kazanç elde etme imkanna kavuacak.

Diyarbakr Orman letme Müdürlüü, Lice Kaymakaml ve Belediyesi tarafndan Güçlü tarm, güçlü ekonomi sloganyla ilçede Tarmsal Yeniliklerin Yaygnlatrlmas Projesi kapsamnda tbbi aromatik bitkiler, sert kabuklu meyvelerden fstk, badem ve ceviz ile çilek yetitiriciliinin yaplaca 35 dekarlk alanda AR-GE çalmas balatld.

Alanda AR-GE çalmalarnn dnda Halk Eitim Müdürlüü bünyesinde ilk etapta 16 kursiyere bu tarm ürünleri konusunda teorik ve pratik eitimler verilecek.

Eitimlerle, çiftçilerin küçük alanlarda modern tarm teknikleriyle yetitirecekleri ürünlerden yüksek kazanç salamalar amaçlanrken tarlas olmayan kursiyerlere de faaliyet yürütecekleri alanlar tahsis edilerek ekonomik anlamda geçim kaynana kavumalar salanacak.

KIT ARAZLERN çFTçLERMZE DAHA çOK GELR ELDE ETMESNN YOLUNU AçACAIZ

Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Cevdet Bakkal, belediyeye ait yaklak 35 dönümlük alan tarmsal aratrma ve gelitirme noktas olarak belirlediklerini söyledi.

Diyarbakr Orman letme Müdürlüü, Kaymakamlk ve Belediyenin ortak çalmasyla tarmsal alan hayata geçirdiklerini aktaran Bakkal, tahsis ettikleri alanda bata tbb aromatik bitkiler, çilek ve Vali Münir Karalolunun 2021 yln Sert Kabuklu Meyveler Yl olarak ilan etmesi dolaysyla fstk, ceviz ve badem gibi ürünler konusunda eitimler verileceini belirtti.

çalmayla çiftçilere alternatif tarm ürünlerinin yetitirilmesi yönünde eitim vereceklerini belirten Bakkal, bu ürünlerin ilçede yaygnlatrlmasn ve ileriki dönemde de ekonomik anlamda katk sunmasn amaçladklarn aktard.

Buras ayn zamanda bir okul görevi görecek. Baarl olacamz ümit ediyoruz. diyen Bakkal, temel amacn üretilen ürünleri çeitlendirmek olduunu dile getirdi.

Herkesin kendi arazisine uygun ürünleri üretebilmesine younlaacaklarn ifade eden Bakkal, Kursiyerlerimize bu ürünlerin yetitiriciliini, bakmn öreteceiz. Daha sonra bu kursiyerlerimize alanlar salayacaz. Akabinde bu kiilere tohum ve fidan destei salanacak. Bunlardan sonra ileriki süreçte ürünler ortaya çktktan sonra da pazarlama destei salanacak. diye konutu.

Bakkal, ilçenin corafi özellii nedeniyle tarmsal alannn az olduunu aktararak, Tbb aromatik bitkiler dar alanda yüksek gelir getiren ürünler. Bu noktada da vatandalarmza bu imkanlar sunmay istiyoruz. Farkl alternatif ürünleri öretip bu ürünlere yeni alanlar açmak istiyoruz. nallah bu konuda da baarl olacamz ümit ediyoruz. Eitimlerimizi bunun üzerine younlatryoruz. Bu noktada bu kt arazilerin çiftçilerimize, daha çok gelir elde etmesinin yolunu açacaz. dedi.

Ana Sayfaya Git