Lice'nin borcu!

Lice Kaymakamlığı: "2 yıllık süreçte, 20 yıldır belediyeyi yönetenlerin yapmadığı yatırımlar yapılmıştır"

Haberler 30.04.2019 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice Kaymakaml, HDPli Lice Belediye Bakan Tark Mercann kendilerine belediyeye görevlendirme yaplan dönemden yüklü miktarda borç brakld iddiasnn gerçei yanstmadn bildirdi.

Kaymakamlktan yaplan yazl açklamada, Lice Belediye Bakan Mercann muhtar ve vatandalarn katld toplantlarda kendilerine belediyeye görevlendirme yaplan dönemden yüklü miktarda borç brakldna ilikin açklamada bulunduu hatrlatld.

Görevlendirme yaplan 2 ylda ilçeye önemli belediyecilik hizmeti sunulduu vurgulanan açklamada, öyle denildi:

Lice halkna hizmet etme erefine nail olduumuz 2 yllk süreçte, 20 yldr belediyeyi yönetenlerin yapmad yatrmlar yaplmtr. Gelecek dönemde hizmetlerin durdurulmasn gerektirecek hiçbir bahane yoktur. Görev yaptmz dönemlerde yllk ortalama yüzde 60 yatrm oranyla, yatrm performans olarak bölgenin en iyi belediyelerinden biri olduk.

YAPILAN YATIRIMLAR

Yatrmlarn, bundan sonra belediye hizmetlerini aksatmayacak ekilde projelendirildii ve ödemelerin buna göre taksitlendirildii vurgulanan açklamada, ller Bankasndan parke ve kaldrm düzenleme, taziye evi gibi yatrmlar için 3 milyon 991 bin 691 lira uzun vadeye yaylm ödenebilir taksitlerle kredi alnmtr. ifadesine yer verildi.

TAKSTLE ÖDENYOR

Bu kredinin 404 bin 876 lira tutarndaki taksidinin ödendii iaret edilen açklamada, unlar kaydedildi:

ller Bankas ve Ziraat Bankas borcu dnda, özel sektör ve esnafa bir kuru borç braklmamtr. 15 Nisan 2019 tarihi itibaryla kasa 566 bin 507 lira kullanlabilir nakit ile yeni yönetime devredilmitir. Belediyenin bütçesi göz önüne alndnda, kullanlan kredinin geri ödemesinin yüzde 10 gibi küçük bir orana tekabül etmekte ve kesinlikle hiçbir hizmeti aksatmayacak miktardadr.Lice halk, kendi oylaryla seçtii yerel yönetimden bahane deil hizmet beklemektedir.

Ana Sayfaya Git