Lice'ye hayran kaldılar

Ülkenin farklı bölgelerinden gelerek Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesinde (DÜ) eğitim gören gençler, Lice ilçesindeki Ashab-ı Kehf ve Birkleyn mağaralarını gezdi.

Haberler 28.12.2021 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Ülkenin farkl bölgelerinden gelerek Diyarbakrdaki Dicle Üniversitesinde (DÜ) eitim gören gençler, Lice ilçesindeki Ashab- Kehf ve Birkleyn maaralarn gezdi.

AK Parti Diyarbakr Gençlik Kollar Üniversiteler Birim Bakanlnca üniversiteli gençlerin kentin tarihi ve kültürel mekanlarn yerinde görüp tanmas amacyla program düzenlendi.

Program kapsamnda, Dicle Üniversitesinden yaklak 1000 örenci, Ashab- Kehf ve Birkleyn maaralarn gezdi. Maaralarn tarihi hakknda bilgi alan gençler, fotoraf çektirdi.

Programa katlan Lice Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Muhammed Evlice de gençlerle görütü, ilçedeki tarihi mekanlarla ilgili onlara bilgi verdi.

Evlice, gazetecilere yapt açklamada, Ashab- Kehf Maarasnn ilçenin önemli inanç turizmi noktalarndan biri olduunu söyledi.

Tüm örencilerin buralar görmelerini ve bilmelerini arzu ediyoruz. nallah gençlerimiz buradan güzel bir bilinçle ayrlm olacak. diyen Evlice, programda emei geçenlere teekkür etti.

- Her bir üniversiteli arkadamz birer medeniyet elçisi olacak

AK Parti Diyarbakr Gençlik Kollar Üniversiteler Birim Bakan Furkan Demirci ise kentin kadim kültürünü örencilere tantmak amacyla geçen hafta Eil ve çermik ilçesine gittiklerini ifade etti.

Örencilere bugün de Liceyi tanttklarn dile getiren Demirci, öyle konutu:

Ülkemizin dört bir yanndan gelen, ilk defa Diyarbakr görüp tanma ans elde eden üniversiteli arkadalarmz Liceyi gezdi. Hepsinin gözlerindeki heyecan görebiliyoruz. Örencilerimiz gönüllerince eleniyor, halay çekiyor. Bu da bar iklimini istemeyenlere verilecek en güzel cevabmzdr. Arkadalarmz memleketlerine döndüünde burada gördükleri güzellikleri anlatacak. Buradaki her bir üniversiteli arkadamz birer medeniyet elçisi olacaktr. Bizler de Diyarbakrn kadim kültürünü her bireye nakedene kadar durmadan koacaz.

- Gittiim her yerde Diyarbakrdan bahsedeceim

stanbuldan gelerek DÜ Hukuk Fakültesinde okuyan Elifhan Baykurt, kentte bu tür etkinliklerin yaplmasndan dolay kendilerini çok ansl hissettiklerini söyledi.

Güzel bir gün geçirip elendiklerini anlatan Baykurt, Diyarbakra gelirken bata ön yarglydm. Diyarbakrn kültürü hakknda fikir sahibi deildim. Bu tür etkinliklerle kentin kültürü hakknda bilgi sahibi oluyoruz. Gittiim her yerde Diyarbakrdan bahsedeceim. Bize bu imkan salayan herkese çok teekkür ediyoruz. ifadelerini kulland.

DÜ lahiyat Fakültesi örencisi Ömer Dal da Mardinden geldiini, ilk kez bu mekanlar gezdiini ve çok beendiini belirtti.

Ana Sayfaya Git