Lise öğrenciler Arakan yararına kermes düzenledi

Diyarbakır’da İmam Hatip Lisesi öğrencileri Arakanlı mazlumlar yararına kermes düzenledi.

Haberler 17.11.2017 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Myanmarn Arakan eyaletinde ordu ve Budist çetelerin Müslümanlara yönelik katliamlarndan kaçp Bangladee snan mazlumlar için Diyarbakrda mam Hatip Lisesi örencileri kermes düzenledi.

Merkez Kayapnar ilçesinde bulunan Yunus Emre Anadolu mam Hatip Lisesi örencileri, Okul Aile Birlii öncülüünde Arakanl mazlumlar yararna kermes düzenledi.

Okul bahçesinde düzenlenen kermese örenci ve öretmenlerden büyük destek geldi. Kantinden alveri yapmayan örenciler, kermesten yiyecek ve içecek ihtiyaçlarn karlad.

ARAKAN YARARINA KERMES

Düzenlemi olduklar kermes hakknda açklamalarda bulunan Yunus Emre Anadolu mam Hatip Lisesi Okul Aile Birlii Bakan Mehmet Aaçtutan, kermes ile elde edilen parann Yetimler Vakf tarafndan balatlan yardm kampanyas ile Bangaladete bulunan Arakanl mazlumlara ulatrlacan belirtti.

Kermes için hem örencilerin hem de öretmenlerin desteini gördüklerini ifade eden Yunus Emre Anadolu mam Hatip Lisesi Okul Aile Birlii Bakan Aaçtutan, ayn duyarlln toplumun herk kesiminde gösterilmesi gerektiini söyledi.

Arakanda yaanan vaheti medya yoluyla örendiklerini dile getiren Aaçtutan, Arakandaki durum üzerine Okul Aile Birlii olarak bir toplant düzenledik. Toplantnn ardndan böyle bir kermes yapma karar aldk. Ardndan kermesi düzenlemek için okul müdürüne bavurduk, sa olsun kendisi izin verdi. Daha sonra çalmalarmz balattk. Okulda snflarn hepsini gezerek kermesin duyurusunu yaptktan sonra bugün kermesimizi düzenledik. dedi.

MAM HATPL ÖRENCLER

Kermesle elde ettikleri paray Yetimler Vakf tarafndan balatlan yardm kampanyasyla Bangaladete bulunan Arakanl mazlumlara ulatrlacan söyleyen Aaçtutan sözlerine öyle devam etti:

Biz Arakanda vahi Myammar ordusun yapt katliam, zulmü görerek bu kermesi düzenledik. Bu kermesten elde edilen yardmlar bir örenci velisi ya da bir dernek tarafndan Bangladete bulunan Arakanllara ulatrmay düündük. Burada özellikle bu ii yapan Yetimler Vakf var. Yardmlarn ulatrlmas için onlarla irtibata geçtik. Onlar verilen yardm miktarn ulatracaklarn, hatta yardm verildiinde fotorafnn çekilip bize gönderileceini söylediler. Bu ekilde biz de kermeste elde edilen geliri Yetimler Vakf araclyla oradaki mazlumlara ulatrmay düünüyoruz. Oradan bize gelen fotoraflar da herkesin yardmlarmzn ulatn görmesi için okulumuzun internet sitesinde yaynlayacaz. Böyle bir kermesi ilk olarak bu okulda yaptk. steriz ki bütün okullarda da böyle kermesler olsun. Tabi sadece Arakan için deil, mesela Irak Kürdistannda, ondan sonra randa olsun bir deprem meydana geldi. Orada da u anda böyle madur duruma düen kardelerimiz var, onlar içinde kampanyalar yaplabilir. (LKHA)

Ana Sayfaya Git