LPG Faciası

Diyarbakır-Mardin karayolunda iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, bir aracın LPG tüpü alev aldı. Araç alev topuna dönerken, baba ve kızı ile birlikte toplam 4 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Haberler 10.07.2017 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Abdulgafur Ylmaz yönetimindeki otomobil, Mardin-Diyarbakr karayolunun Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsü mevkisinde bir baka otomobille çarpt. Kazann ardndan LPGli otomobil alev ald. Sürücü Ylmaz, kendi imkanlaryla araçtan çkarak kurtuldu. Ksa sürede otomobili saran alevler, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Araçta iki kii daha olduunun söylenmesi üzerine yaplan incelemede ön koltukta Kasm Ylmaz ve kucandaki 4 yandaki kznn cesetleri bulundu. Kazada yaralanan sürücü Ylmaz ile dier otomobildeki lyas, Atiye, Selahaddin, ehriban, Cihat, Nuray, Hdr ve Frat Erin, kentteki hastanelere kaldrld. Yarallardan lyas ve Atiye Erin, müdahaleye ramen kurtarlamad.

Diyarbakr karayolunda iki aracn çarpmas sonucu meydana gelen kazada baba ve kz ile birlikte toplam 4 kii öldü, 7 kii yaraland.

Kaza, Mardin-Diyarbakr karayolunun 5nci kilometresinde bulunan Mardin Artuklu Üniversitesi Kampusu Kavanda dün gece meydana geldi. Abdulgafur Ylmazun yönetimindeki 21 AV 248 plakal otomobil ile sürücüsü örenilemeyen 10 MJ 883 plakal otomobil nedenle çarpt.

KATLAM GB KAZA

Kazann bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayda salk, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada, 21 AV 248 plakal LPGli otomobil, çarpmann etkisiyle takla attktan yanmaya balad. Ksa sürede alev topuna dönüen otomobil, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle güçlükle söndürüldü.

4 K ÖLDÜ, 7 YARALI

Kazann etkisiyle 27 yandaki Kasm Ylmaz ile ismi örenilemeyen 4 yandaki kz yanan araçta yanarak öldü. Hastaneye kaldrlan 50 yandaki Atiye Erin ve 35 yandaki lyas Erin de kurtarlamad.

YOL TRAFE KAPANDI

Kazada yaralanan Selahaddin Erin, Hdr Erin, Frat Erin, ehriban Erin, Cihat Erin, Nuray Erin ise ambulanslar Mardindeki çeitli hastanelere kaldrlarak tedavi altna alnd. Kaza nedeniyle Mardin-Diyarbakr Karayolu bir süreliine trafie kapanrken, kazayla ilgili balatlan soruturma sürüyor.

LPGL OTOMOBL PATLADI

Son dönemlerde LPGyi otomobilin yaratt facialara yeni facialar eklenirken, Elazda Mehmet Hanifi Tavus (42), Cahit Dolukay Bulvar üzerindeki bir akaryakt istasyonundan 23 AZ 025 plakal otomobiline yakt ald. Ykatt srada otomobilde meydana gelen patlamada Tavus yaraland. Tavus, durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Frat Üniversitesi Hastanesine kaldrld. Hasar gören otomobilde ikinci bir patlama riskine kar Elaz Belediyesi itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Patlamann LPG tankndan szan gazn alev almas sonucu meydana geldii örenildi.

TRAFK DENETMLER

Emniyet Genel Müdürlüü yetkililerinden ald bilgiye göre, son 10 yln verilerine ilikin incelemeler sonucu, trafik kazalar ile buna bal ölüm ve yaralanmalarn austos ile temmuzda artt belirlendi. Bunun üzerine trafik ekipleri, bu aylarda denetimlerini sklatrd.

Emniyet Genel Müdürlüü koordinesinde yurt genelinde 6 Temmuzda gerçekletirilen denetimler sonucu, aralarnda motosikletlerin de bulunduu 79 bin 843 araç ve sürücü kontrol edildi.

Kontroller sonucu 12 bin 750 araç ile sürücülerine 4 milyon 74 bin 575 lira ceza kesildi, 2 bin 772 araç trafikten men edildi, 323 sürücünün ehliyetine el konuldu. Yetkililer, denetimlerin aralksz devam edeceini bildirdi.

Ana Sayfaya Git