Lüks seferler startını aldı!

4 vagondan oluşan ve 262 kişi kapasiteli raybüs, engelliler için de kolayca erişilebilir olarak tasarlandı. Engelliler için 2 tekerlekli sandalye bölümü, engelli tuvaleti, klima ve ergonomik koltuklarla yolculuğun daha kolay hale getirilmesi amaçlandı. Yolculardan Melek Bulut "Treni ilk gördüğümde şaşırdım. Çünkü tertemiz ve yeni bir trendi. Trene bindiğimizde daha geniş, daha ferahtı ve aydınlatması daha iyiydi" dedi.

Haberler 07.05.2022 - 02:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakr ile Batman arasnda hizmet verecek raybüs, ilk seferine balad.

Ulatrma ve Altyap Bakanlnca, TCDD Tamaclk A tarafndan iletilen Diyarbakr-Batman Bölgesel Treni, Diyarbakr ile Batman arasnda günlük karlkl 4 sefer yapacak.

Bölgesel trenlerdeki konforun artrlmas çalmalar kapsamnda hizmete giren, 4 vagonlu ve 262 kapasiteye sahip raybüste, engelliler için 2 tekerlekli sandalye bölümü, engelli tuvaleti, klima ve ergonomik koltuklarla vatandalara konforlu yolculuk imkan salanyor.

92 kilometrelik mesafede hizmet veren Diyarbakr-Batman Bölgesel Treni, eitim, i gezisi veya tatil amaçl yolculuk yapanlarca tercih ediliyor.

- Treni ilk gördüümde ardm

Sabahn erken saatlerinde Batmana gitmek için Diyarbakr Garna gelen yolcular yenilenen tren setleri ile karlamaktan memnuniyet duydu.

Batman Üniversitesi örencisi Melek Bulut, Diyarbakr ile Batman arasnda sk sk tren seyahati yaptn söyledi. Konforu ve dier ulam araçlarna göre ucuz olmas nedeniyle trenle yolculuu tercih ettiini belirten Bulut, herkese tren seyahati yapmalarn tavsiye etti.

Yenilenen tren setlerini çok beendiini ifade eden Bulut, önceki trenle kyaslandnda yenilenen trenin hem görsel hem de konfor açsndan çok deitiini aktard.

Bulut, Geldiimizde trenin deitiinden haberimiz oldu. Treni ilk gördüümde ardm. çünkü tertemiz ve yeni bir trendi. Trene bindiimizde daha geni, daha feraht ve aydnlatmas daha iyiydi. Koltuklara oturduumuzda rahatl hissedebiliyorduk. Trendeki masalar da bizim için avantaj oldu. Bu hizmetten dolay teekkür ediyoruz. dedi.

- Konfor bakmndan daha iyi

Yolculardan Habib Kaya ise yaklak 3 yldr iki kent arasnda trenle yolculuk yaptn anlatt.

Raybüsün hizmete girmesinden duyduu mutluluu dile getiren Kaya, u anki tren hem konforlu hem de biraz hzl olacak. Duraklardaki vatandalar da istifade edecek. nallah hayrl olur. Bu konfor bakmndan daha iyi. Gördüüm kadaryla gerçekten konforlu ve güzel. diye konutu.

Batmanda karlama yapld

Burada, Diyarbakrdan ilk seferine balayan raybüs, Batmanda törenle karland.

Diyarbakr ile Batman arasnda günlük karlkl 4 sefer yapacak raybüsün hizmete balamas dolaysyla düzenlenen törene Vali ve Belediye Bakan Vekili Hulusi ahin, TCDD Tamaclk A Malatya Bölge Müdürü Muzaffer Koç, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti l Bakan Akif Gür ve vatandalar katld.

Kurdele kesilmesinin ardndan Vali ahin ve beraberindekiler Diyarbakrdan yola çkan ve Batmana ulaan yolcular karanfillerle karlad.

Vali ahin, raybüs seferlerinin Batmana hayrl olmasn diledi.

Batman ve Diyarbakr arasnda büyük bir yolcu sirkülasyonu olduunu belirten ahin, seferlerde yenilenen tren setleriyle kalitenin artrldn söyledi.

ahin, kalite artyla yolcu kapasitesinin de artacana iaret ederek, yaplan çalmalarla yolculuk sürenin de azalmasn beklediklerini aktard.

AK Parti Batman Milletvekili Özdemir de böyle güzel bir güne ahitlik etmenin mutluluunu yaadklarn ifade etti.

Ana Sayfaya Git