Mısır'daki idamlara Diyarbakır'dan tepki

Mustazaflar Diyarbakır'da cuma namazı çıkışında, Mısır’da 2015 yılında Başsavcı Hişam Berekat’a düzenlenen bombalı saldırıdan sorumlu tutuldukları iddiasıyla 9 kişinin idam edilmesine tepki gösterdi.

Haberler 23.02.2019 - 11:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR- Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakr ubesi, Msrda cunta yönetiminin darbe kart 9 genci idam etmesini düzenledii kitlesel basn açklamasyla telin etti. Ulu Camiide klnan Cuma namaznn ardndan ilk önce idam edilen 9 genç için gyabi cenaze namaz eda edildi.

Cenaze namaznn ardndan basn açklamasna geçildi. Basn açklamasnda Msrda idam sehpasna korkusuzca yürüyen 9 kardeimizin ehadetini tebrik ederiz pankart açld. Basn açklamasn Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakr ubesi adna Muzaffer Beber okudu.

Açklamasna Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Hayr! Onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz. ayetine atfta bulunarak balayan Beber, yine bir ubat aynda ehadet haberlerinin geldiine dikkat çekti.

Beber, Hasan el-Bennann, Seyyit Kutupun, Abdulkadir Udehin vatanndan gelen ac haber yine ümmeti hüzne bodu. Zalimler yine zulümlerini icra etti ve 9 gencecik fidan daraaçlarnda Rablerine yürüdü. dedi.

Sisi, tpk selefleri gibi acmaszca slamn bugünü ve yarnn hedef alarak Müslümanlar katlediyor

slami mücadelenin tarihi serüveninde önemli bir yere sahip olan Msrda yaananlarn, küresel küfrün, ümmeti nasl muhasara altna aldna ahitlik ettiini belirten Beber, Ümmet, parçalanmlk halinin nelere mal olduunu yine ac bir ekilde tecrübe ediyor; sen-ben kavgasnn bizleri nasl da tükettiine, güçsüz ve zayf düürdüüne, zalimi nasl da pervasz hale getirdiine tanklk ediyor. Cemal Abdülnasr, Enver Sedat, Hüsnü Mübarek gibi çan Msr firavunlarnn ardndan yine bir darbeyle iktidar igal eden Sisi, tpk selefleri gibi acmaszca slamn bugünü ve yarnn hedef alarak Müslümanlar katlediyor. ifadelerini kulland.

Tepki göstermek tüm Müslümanlarn itikad mesuliyeti, asli vazifesidir

Beber, Siyonizmin ve emperyalist ABDnin üst akl olarak yönlendirdii slam corafyasndaki kukla rejimlerin her gün yeni bir cinayet, yeni bir katliamla küresel küfrün siyasi ve ekonomik igaline kar direnen slam gençliini hedef almas tepkisiz kalnacak bir hadise deildir. Bu vahete en yüksek perdeden tepki göstermek tüm Müslümanlarn itikad mesuliyeti, asli vazifesidir. deerlendirmesinde bulundu.

slam ülkelerinin devlet bakanlar Sisi ve onun gibilerin zulmünü durdurmak için harekete geçmeli

Beber, açklamasn öyle sürdürdü: Bata ABD olmak üzere dier Batl ülkelerin ve slam corafyasndaki ibirlikçilerin desteiyle Msrda yeni bir diktatöryal rejim kuran melun Sisinin, yüzlerce ihvan üyesini ehid ettii, binlercesini zindanlara hapsettii yetmezmi gibi halen cinayetlerine devam etmesine sessiz ve tepkisiz kalmak, ruhen ve bedenen Müslüman kardelerimizin yannda olmamak; zulme rza göstermek ve zilletin karanlna mahkm olmaktr. Kölelemeyen, esir olmayan, hür irade sahibi tüm slam ülkelerinin devlet bakanlar, idarecileri zalim Sisi ve onun gibilerin zulmünü durdurmak için harekete geçmelidir. Masumlarn kann döken Sisi ve avenesinden hesap sorulmaldr.

Sukut etmek ehl-i imann sadece dünyasn deil ahiretini de berbat edecektir

Rabiatul Adeviye meydannda hayatnn baharndaki Esmay ve Msr meydanlarnda binlerce Müslüman yaylm atei altnda ehid edenlerden hesap sorulmad için bugün hl daraaçlar kurulmakta, mazlumlarn yargszca infaz edilmekte olduunu dile getiren Beber, Sessizliimizden, ümmetin sinmilik halinden cesaretle cüretkr bir ekilde Kemirde, Uygurda, Arakanda, Msrda Müslümanlar katledilirken sukut etmek ehl-i imann sadece dünyasn deil ahiretini de berbat edecektir. Müslümanlar bir vücudun azalar gibidir. Yeryüzünün neresinde bir kardeimiz ac çekiyorsa onun acsn hissetmek ve yardmna komak en büyük mükellefiyetimizdir. Unutulmamaldr ki Allah; kfirlerin ve zalimlerin karsnda birbirlerine kenetlenmi bir bina gibi saf balayarak çarpanlar sever. diye belirtti.

çlklarmzn bir gün muhakkak zalimlerin tahtn sallayp onlar alaa edeceini müjdeliyoruz

Beber, açklamasnn sonunda u dua ve temennilerde bulundu: Bizler Türkiyeden, Kürdistan corafyasndan, Saidlerin vatanndan; tpk Seyit Kutup gibi idam sehpasna çkarlarak ehid edilen kardelerimizin ehadetini tebrik ediyoruz. çlklarmzn bir gün muhakkak zalimlerin tahtn sallayp onlar alaa edeceini müjdeliyoruz. Rabbimizden, zayflmz gidermesini, bizlere güç ve kuvvet bahetmesini niyaz ediyoruz. Yemende, Suriyede, Libyada, Afganistanda, Msrda ve Müslümanlarn bask ve zulüm altnda inledii her yerde akan kann durmasn, zulmün ve igallerin sonlanmasn, tüm Müslümanlarn ittifakna, ittihadna vesile olacak sebepler yaratmasn diliyoruz.

- Bingöl

Anadolu Gençlik Dernei (AGD) Bingöl ubesi de Msrda hvan üyesi 9 kiinin idam edilmesiyle ilgili basn açklamas yapt.

Genç Caddesi Saat Kulesi önünde toplanan dernek üyeleri, Msr hükümeti aleyhine slogan atarak, idamlar protesto etti.

ADG Bingöl ube Bakan Yardmcs Muhammed Fatih Tiryaki, grup adna yapt açklamada, 2015te Msrn bakenti Kahirede bombal bir saldrda hayatn kaybeden Basavc Hiam Berekatn ölümüne sebep olduklar suçlamasyla yarglanan hvan üyesi 9 kiinin idam edilmesinin üzüntüsü ve aknl içerisinde olduklarn belirtti.

Msr mahkemeleri tarafndan verilen kararlarn siyasi olduunu aktaran Tiryaki, çimizi yakan bu olay karsnda bizi daha da dehete düüren vaka ise slam ülkeleri yöneticilerinin ses çkarmamasdr. Msr da zulümler bir an önce dinmeli. Bata Mursi olmak üzere bütün mazlum kardelerimiz zindanlardan çkarlmaldr. slam corafyasyla aralarndaki skntlar gidermek yönünde admlar atlmaldr. ifadelerini kulland.

- Siirt

Siirt Üniversitesi Camisi bahçesinde bir araya gelen örenciler, gyabi cenaze namaz kld. Daha sonra Türkçe, ngilizce, Kürtçe ve Arapça 4 dilde kitlesel basn açklamas yapld.

Grup adna açklama yapan Taha Eren, en büyük zulmün, bir insan haksz yere öldürmek olduunu söyledi.

Eren, Kuran- Kerim haksz yere birinin öldürülmesini bütün insanln öldürülmesi gibi görmektedir. Darbeci Sisi yönetimi, bu günahsz ve masum gençleri idam ederek, Allahn snrlarn am ayrca bütün insan haklar sözlemelerini de çinemitir. dedi.

Mazlumlarn yannda olmak için etkinlii düzenlendiklerini ifade eden Eren, Diriyiz, ayaktayz ve hazrz. Allahtan bu kardelerimizin ehadetlerini kabul etmesini diliyor, bu iin faillerine de lanet ediyoruz. Allah Müslümanlarn yaad topraklar zalimlere kar muhafaza etsin. Dost olarak Allah yeter. O ne güzel vekildir. deerlendirmesinde bulundu.

Açklamaya, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve öretim görevlileri de katld.

Ana Sayfaya Git