Maça gitti bir daha dönmedi

Diyarbakır’da ailelerin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı önünde başlattığı evlat nöbeti eylemi sürerken, hikayeler de yürekleri dağlıyor. Evlat nöbetine başlamadan önce çantalarına taş doldurduklarını ve HDP’yi yıkmaya geldiklerini belirten Süleyman Çetinkaya’nın ablası Zekiye Bozdağ, kardeşinin 30 Ağustos 2019’da futbol maçının olduğunu söyleyerek çıktığını ve bir daha haber alamadıklarını belirterek, Süleyman'ın kaçırılmasının sorumlusunun HDP olduğunu söyledi.

Haberler 24.08.2020 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutarak 356 gündür HDP il binas önünde oturma eylemi yapan ailelerin umutlu bekleyii sürerken, çocuklarn kaçrlma hikayeleri ise yürek burkuyor. Oturma eylemini kararllkla sürdüren Süleyman çetinkayann ablas Zekiye Bozda, kardeinin 30 Austos 2019da HDPliler tarafndan kandrlarak daa kaçrldn ve yaklak bir yldr kardeinden haber alamadklarn anlatt.

Kardeinin kendilerini aradn ve Suriyede terör örgütüne katldn söylediini belirten abla Bozda, Kardeim, annem ve halam ile birlikte hasta olan amcam ziyaret etmek için hep beraber hastaneye gittiler. Yaplan ziyaretin ardndan kardeim Süleyman annem ve halama futbol maçnn olduunu belirterek tek bana hastaneden çkt. Kardeime ulamaya çaltk ama telefonuna ulalamyordu. Kardeimden daha sonra hiç haber alamadk. Biz aklmza bile getirmedik, ihtimal bile vermedik. Bu tür eyler ailemizde olmadndan dolay aklmzn ucundan bile geçmedi. Aradan 2 veya 3 gün geçti aradk soruturduk sonra HDP il binasna ve ilçe binasna gittii görüntüleri ortaya çkt. En sonunda örendik ki Mardinin Dargeçit ilçesinden Suriye tarafna geçmi. Biz eyleme katldktan 3 hafta sonra babam arad, Suriyede olduunu söyledi ve daha sonra kendisinden hiç haber alamadk dedi.

HDP BNASINI YIKMAYA GELDK, BIRAKMADILAR

HDP önünde evlat nöbetine nasl katldklarn da anlatan abla Bozda, Hacire Akar annemizden sonra 3 Eylül 2019 tahinde eyleme katlmaya geldik. Tabii bizim düüncemiz kardeimin kaçrlmasna sebep olan HDP il binasn ykmakt. Annem o kinle çantasn tala doldurmutu ve biz buray ykacaktk brakmadlar. Yoksa biz buray yani HDP il binasn balarna ykacaktk diye konutu.

HDPlilere çarda bulunan abla Bozda, Bundan sonra zaten kimseyi artk kandramazlar, daa gönderemezler. Tüm Türkiye ve anneler hepimiz ayaklandk, onlarn gerçek yüzünü gördü. HDPlilerden istediim tek ey istifa etsinler. Bu saatten sonra bu partiyi bouna koruyorlar, istifa etsinler eklinde konutu.

30 Austos günü ortadan kaybolduktan sonra kendisinden bir daha haber alnmayn 17 yandaki Süleyman çetinkayann annesi Fevziye çetinkaya da, Kürtçe olarak olunu HDPlilerden istediini söyledi. Acl anne, Tek istediim olumdur. Bir yldr olum için buradaym. Olumu bana versinler, ne ben onlar gördüm ne de onlar beni gördü. Olum Süleyman beni görüyor ve izliyorsa çksn gelsin. Olum gel ben buradaym, kendin teslim ol bu hasretlik bitsin artk dedi.

Ana Sayfaya Git