‘Madde bağımlılığının panzehiri ilgi ve sevgi’

Bağımlılık Danışmanı ve Narkotik Uzmanı emekli polis Mustafa Yücel, meslek hayatında edindiği tecrübelerden yola çıkarak kaleme aldığı “Boşluk” adlı kitabında her türlü bağımlılıkla mücadeleye ilişkin yol haritası sunuyor. Kitabında bağımlılığı tüm boyutlarıyla ele aldığını belirten Mustafa Yücel, “Madde bağımlılığının panzehiri ilgi ve sevgi. Boşluğu zehir tacirlerinin doldurmasına izin vermeyin” dedi.

Haberler 29.12.2021 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Stand-up andran sra d konferanslaryla çok sayda insann uyuturucu kskacndan kurtulmasn salayan Bamllk Danman ve Narkotik Uzman emekli polis Mustafa Yücel, meslek hayatnda elde ettii deneyimleri Boluk adl kitabnda buluturdu.

Türkiyede gençler ve çocuklar arasnda giderek yaygnlaan bamll tüm boyutlaryla ele ald kitabnda her türlü bamllktan kurtulmann yollarn anlattn belirten Bamllk Danman ve Narkotik Uzman Mustafa Yücel, kitabna ilikin u deerlendirmede bulundu:

Madde bamll bata olmak üzere tüm bamllk türlerinin toplumsal etkilerini gerçek yaam hikayelerine dayandrarak anlattm kitabmda bamllkla mücadeleye ilikin tam anlamyla bir yol haritas sunuyorum. Bamlln bir zincirin halkalar gibi bireyler, aileler ve toplumlara olan etkilerini çarpc gerçeklerle ortaya çkaryorum. Meslek hayatmda tank olduklarmdan yola çkarak konferanslarmda anlattklarm, oyunlarmda kurguladm bamllk gerçeini yasal dayanak noktalar ve çözüm önerileriyle derinlikli olarak ele alyorum.

çAIMIZIN VRÜSÜ MADDE BAIMLILII

Bamlln pençesinde yaanan gerçek hikayelerden esinlenerek hazrlad kitabnda uyuturucunun yan sra farkl bamllk türlerini de ele alan Mustafa Yücel, her türlü bamlln ykc etkilerini sebep ve sonuç ilikisine dayandrarak anlatyor. Uyuturucunun verdii zararlar orman yangnlaryla ilikilendiren Bamllk Danman konuya u sözlerle açklk getirdi:

Uyuturucu bamll tpk orman yangnlarnda çam kozalaklarnn patlamas gibi büyük bir tehlike saçyor. Kozalaklar, tüm ormann yanp kül olmasna neden olur. Madde bamll da bir mahalleye, semte girdiinde hzla çevreye yaylr. Önce bireyi, sonra ailesini ve çevresini ardndan da toplumu etkiler. çamzn virüsü madde bamllyla mücadele kapsamnda atlmas gereken admlar, uyuturucu tacirlerinin korkunç tuzaklarn, kullandklar akl almaz yöntemleri, uyuturucunun yaam nasl ele geçirdiini gerçek olaylarla anlatan ve önleyici bilgiler veren kaynak niteliinde bir kitap hazrladm. Kitabm özellikle ebeveynlerin ve gençlerin okumasn tavsiye ediyorum. Ancak bu ekilde uyuturucu madde kullanmnn yaratt etkileime dur diyebiliriz.

BAIMLILIK LABRENTNDEN çIKI YOLUNU GÖSTERYOR

Türkiye çapnda 13 ylda bin 321 konferans vererek 315 bin kiiyi beyaz zehir karsnda bilinçlendiren, tank olduu olaylardan yola çkarak kaleme ald Boluk ve Yaa(T)mak adl tiyatro oyunuyla 20 bin 660 kiiye ulaan Narkotik Uzman Mustafa Yücel, tüm bilgi ve tecrübelerini çkan ilk kitabnda bir araya getiriyor. Uyuturucunun kskacna girenlerin ailelere de yol göstericilik yapt kitabnda her türlü bamll sosyal, ekonomik ve ruhsal açdan ele aldn belirten Mustafa Yücel, Yaanm hikayelerden yola çkarak, uyuturucu bamllarn boluktan kurtarmay, tüm olumsuzluklara ramen yeniden hayata tutunmalarn, gerekirse sfrdan balamalarn salayacak bir farkndalk yaratmay amaçlyorum. Bu farkndalk çarsn deneyimlerimle destekliyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git