Mahalleli cami yetersizliğine çözüm istiyor

​Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde on binlerce insanın ikamet ettiği yaklaşık 5 kilometrelik bir alanda cami eksikliği nedeniyle ibadetlerini rahat yapamayan, çocuklarını Kur'an kurslarına yollamayan mahalle sakinleri yetkilere seslendi.

Haberler 27.07.2017 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesi Baclar Mahallesindeki Zümrütkent Caddesi bata olmak üzere yaklak 5 kilometrelik bir alanda cami eksiklii nedeniyle vatandalar ibadetlerini rahatça yapamyor.

On binlerce kiinin ikamet ettii bölgede, birçok kii cami yoksunluu nedeniyle Ramazan aynda teravih namazlarn bodrumda klmak zorunda kalyor. Öte yandan binlerce okul çandaki çocuk da yaz Kuran kurslarna gidemiyor.

lgili kurumlara seslenen vatandalar, ibadetlerini rahatça yapabilmeleri için bölgeye birkaç caminin yaplmas gerektiini ifade ettiler.

Bölgedeki tek cami olan Zümrütkent Camiinin imam hatibi Fuat Ezgi, Diyarbakrn Sur ilçesinde Suriçi olarak adlandrlan 5 kilometrelik bölgede 50 kadar caminin olduunu hatrlatt.

mam hatipliini yapt cami dnda, Zümrütkent Caddesi ve civarnda baka bir caminin olmadn belirten Ezgi, Köylerde 40 haneye sahip olanlar da cami var. 150 hanelik köyde 2 cami olur. Burada her bir apartman 40 hane. Zümrütkent çevresinde 400e yakn apartman var. Cami yok ve tahsis edilen alan da yok. Sahabeler olan ehrimizde camiye alan tahsis edilmemesi, caminin olmamas ne kadar ac bir ey. Bu çevrede 10a yakn okul var. Bu da en az 10 cami gerektirir. Sadece bu cami var bu cami de 40 bin nüfusa hitap etmektedir. Uzak yerden gelmek zorunda kalan insanlar var ama gelemeyenler da var. dedi.

Ezann duyurulmad yerlere cami alanlar tahsis edilsin

nsanlarn ibadet noktasnda ciddi anlamda skntlar yaadklarn vurgu yapan Ezgi, Ezann duyurulmad ve hiç gidilmedii yerlere cami alanlar tahsis edilsin. Bu insanlarmzn ciddi anlamda skntlar var. Yaz Kuran kurslarnda 170 erkek ve 150 kz örencimiz var. Aslnda bu say azdr. Bu çevrede 20 bin civarnda örenci var. Bunlardan sadece 300 kii camiye geliyorsa bu bir kayptr. Sokaktaki insanlar çocuklar kazandrabilmenin tek yolu çocuklar camiye kanalize edebilmektir.

Zümrütkent Camiine 2 kilometre uzaklktaki bir mesafeden gelmek zorunda kaldn belirten Abdurrahim Meçin, ikamet ettii evden ezan sesinin duyulmadn aktard.

Meçin, Yallarmz, hastalarmz, çocuklarmz var. Bunlar camiye gönderemiyoruz. Bu nimetten faydalanamyoruz. Durumu yetkililere söylememize ramen bize yeni yaplan imar bölgesinde cami alan yok diyorlar. Yaklak 10 bin dairenin olduu bir bölgede cami nasl olamaz, imar yaplrken bunu nasl düünemezler? Bunlarn cevabn yetkililerden bekliyoruz. Bir an önce bölgemizde cami yaplmasn istiyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git