Mahalleli kadınlar sık sık kazaların yaşandığı yolu trafiğe kapattı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde sık sık ölümlü kazaların yaşandığı yolu mahalleli kadınlar trafiğe kapattı.

Haberler 20.09.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çnar ilçe merkezi girii, Diyarbakr-Mardin Yolu üzerinde meydana gelen ölümlü kazalar mahalleliyi aya kaldrd. Okullarn açlmas ile üst geçit ve trafik nn olmad ana yoldan kardan karya geçmeye çalan örencilerin yaanabilecek kazalar öncesi tepki olarak mahalleli kadnlar Diyarbakr-Mardin Yolunu araç trafiine kapatt. Yaanan ölümlü kazalarn önüne geçilmesi için yayalarn kulland yere ya üst geçit ya da trafik yaplmasn talep ediyorlar.

YOLU TRAFE KAPATTILAR

çocuklarn günde en az 4 defa yoldan kardan karya geçerek okula gitmek zorunda kaldklarn belirten Hamide Ylmaz, Biz buraya bir üst geçit yaplmasn istiyoruz. çocuklarmz günde en az 4 defa bu yoldan kardan karya geçerek okula gidiyor. Bizler de onlarla perian oluyoruz. Bize de yazktr. Bu yolda sürekli kazalar yaanyor. Bizler çocuklarmzn bu yoldan gidip gelmesini istemiyoruz. dedi.

Araçlarn yoldan çok süratli gidip geldiklerini belirten Emine Akar, Bizler buraya üst geçit yaplmasn, yoksa çocuklarmz araçlarda altnda ezilecek. Araçlarda bu yoldan öyle bir süratle geçiyor ki insanlar korkudan ürperiyor. dedi.

KAZALAR SON BULSUN

Örencilerin kulland yolda sürekli kazalarn yaandn ifade eden Adul Arnç, çocuklarmz sabah okula gidince onlar karya geçiriyoruz. Ölen eve geldiklerinde onlar almaya gidiyoruz, ölen gidince yine onlar götürüyoruz. Okul dal vaktinde yine onlar almaya gidiyoruz. 4-5 torunum okula gitmek için bu yolu kullanyor. 5-6 kii bu yoldan kardan karya geçtii esnada araç altnda kald. Bu yolda ya üst geçit, trafik yaplsn ya da örencilere servis verilsin. Ya da okulda örencilere öle yemei verilsin, günde bir defa örencileri götürüp getirelim. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git