Mahremiyet bilinci aşısı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 100 bin yetişkine "çocuklarda mahremiyet bilinci eğitimi" verdi

Haberler 29.06.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlnca, çocuklarn fiziksel, sosyal, bilisel ve ahlaki geliimini desteklemek için balatlan Mahremiyet Eitimi Programndan bugüne kadar yaklak 100 bin kii yararland.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, çocuklara sosyal hayatta kendi özel alann koruyabilme, dier insanlarn özeline sayg duyarak kendisi ve çevresi arasnda salkl snrlar koyabilme becerisi kazandrmak amacyla hazrlanan mahremiyet eitimleri devam ediyor.

çocuk bakm kurulularnda görev yapanlara, koruyucu ve sosyal ekonomik destek hizmetinden faydalanan ailelere, kre ve gündüz bakmevi çalanlar ile velilere yönelik hazrlanan eitim program, tüm illerde çocuk alannda görev yapanlar da kapsayacak ekilde geniletildi.

çocuklarda mahremiyet bilinci eitimi

çocuklarn fiziksel, sosyal, bilisel ve ahlaki geliimini desteklemek için balatlan eitimler, uzman ekip tarafndan veriliyor.

Uzmanlar arasnda, çocuklarda mahremiyet bilinci eitici eitimini alm ve çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüünce eitici olarak belirlenen, Aile ve Sosyal Hizmetler l müdürlüklerinde görev yapan sosyal çalmac, psikolojik danman, psikolog ve öretmenler yer alyor.

Bakanln hayata geçirdii program kapsamnda bugüne kadar yaklak 100 bin kiiye eitim verildi.

Ana Sayfaya Git