Maketle saldırmak istediler

PKK 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na maket uçakla saldırı girişiminde bulundu. Peş peşe iki maket uçak imha edilirken, olayda can kaybı yaşanmadı.

Haberler 20.05.2021 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bulunan 8inci Ana Jet Üs Komutanlna maket uçaklarla saldr giriiminde bulunuldu. maket uçaklar annda etkisiz hale getirilirken, olayda ölen ve yaralan olmazken, saldry PKK üstlendi.

Olay, önceki gece saat 00.30da Diyarbakrn Merkez Balar ilçesinde bulunan 8inci Ana Jet Üs Komutanlnda meydana geldi. Gece saatlerinde kent genelinde duyulan patlama sesinin ardndan polis ve jandarmada alarm düzeyine geçildi. Harekete geçen ekiplerin yapt incelemede patlamann 8inci Ana Jet Üs Komutanlna ait askeri bölgeden geldii belirlendi. Bölgeye çok sayda salk görevlileri ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

CAN KAYBI YAANMADI

Ekiplerin olaya müdahalesi sürerken, yaklak yarm saat sonra ikinci patlama sesi daha duyuldu. Maket uçaklarla yarm saat arayla düzenlenen saldrlarn ardndan silah sesleri duyuldu. Can kayb ve yaralnn olmad patlamalardan sonra güvenlik önlemleri üst düzeye çkartld.

SALDIRI GRM AçIKLAMASI

Patlamalarn ardndan Milli Savunma Bakanl, çileri Bakanl ve Diyarbakr l Valiliince açklama yapld.

MSB: ZARAR VE ZAYAT YOK

Milli Savunma Bakanlndan yaplan açklamada Diyarbakrda bulunan 8inci Ana Jet Üs Komutanlmza 00.30 civarnda iki maket uçakla saldr giriiminde bulunulmutur. Birlik personelimizin dikkati ve alnan tedbirler sayesinde herhangi bir hasar ve zayiat meydana gelmemitir. Üssümüzde tedbirler artrlmtr ifadeleri kullanld.

çileri Bakan Süleyman Soylu tarafndan sosyal medyadan yaplan açklamada ise Diyarbakrda bir askeri tesise 2 maket uçakla saldr teebbüsünde bulunulmu, maket uçaklar etkisiz hale getirilmitir. Herhangi bir zaiyat yoktur. ifadeleri yer ald.

VALLK AçIKLAMASI

Valilikten yaplan açklamada, saat 00.30 sularnda Diyarbakr 8. Ana Jet Üs Komutanlna maket uçaklarla saldr giriiminde bulunulduu belirtildi. Açklamada, Söz konusu saldr maketi düürülmü olup, Diyarbakr 8. Ana Jet Üs Komutanlmzda herhangi bir zayiat mevcut deildir. ifadesine yer verildi.

Ana Sayfaya Git