Malabadi Köprüsü görkemleşecek!

Tarihi Malabadi Köprüsü’nün görkemini ortaya çıkarmak için 30 bin metrekarelik alanda çevre düzenlemesi yapılacak.

Haberler 01.07.2021 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

UNESCO Dünya Kültür Miras Geçici Listesinde yer alan ve çevresi bakmsz olan Silvan ilçesindeki Malabadi Köprüsünü açk hava müzesine dönütürecek proje hazrland. Projede, Malabadi Köprüsüne dair farkndalk, aidiyetin arttrlmas için her ya ve kesimden ziyaretçinin alan konforlu bir ekilde kullanmas, keyifli zaman geçirmesi hedeflendi.

30 bin metrekare alann düzenlenecek

Toplam 30 bin metrekare alann düzenlenecei çalmada, 18 bin 95 metrekare yeil alan olarak deerlendirilecek. Köprü çevresinde, meydan, kafeterya, mescit, seyir teraslar, gezinti yolu, iskele, çocuk oyun alan, tuvalet ve bebek bakm odalar yer alacak. Düzenlenen alannn farkl noktalarna, köprünün tarihi hakknda bilgilendirme panolar yerletirilecek.

Köprü aydnlatlacak

Diyarbakr Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Bakanl, tarihi Malabadi Köprüsünün daha iyi görünmesini salamak için akan suyun iki yakasna yapay sahil oluturacak. Alanda gri tonlarda yapsal ve bitkisel peyzaj elemanlarna yer vererek köprünün görkemi ortaya çkarlacak. Aydnlatma elemanlar da gri tonlardaki yapsal peyzaj alanlarna yerletirilerek hem köprüye fiziksel olarak temas etmeleri engellenecek hem de köprünün üzerine gölge dümeden klandrlmas salanacak.

Ana Sayfaya Git