Malabadi'ye temizlik vefası

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Çelik'in talimatıyla tarihi Malabadi Köprüsünde temizlik çalışması başlatıldı.

Haberler 10.10.2020 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvan Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ömer Faruk çelik, Türkiyenin önemli tarihi eserlerinden biri olan Malabadi Köprüsünde temizlik çalmas balatt. Malabadi Köprüsünün etrafnda bulunan çöp ve çirkin görüntüleri temizlemek amacyla çalma balattklarn belirten Kaymakam çelik, Silvan nüfus bakmnda büyük olan bir ilçemiz, tarihi mekanlarnn varl birçok turizm firmalarnn da son zamanlarda ilgi gösterdii bir ilçemizdir.

TEMZLK YAPILDI

Malabadi Köprüsü UNESCO Dünya Miras Geçici Listesine alnmas için çalmalar balatlmtr. Bu çalmalar balamnda kaymakamlk ve belediye olarak da bizde üstümüze görevi yerine getirmek yetirerek tarihi köprüyü anna yakr ekilde koruyup, çevre düzenlemesinin yapmalyz. Bugün temizlik ekiplerimiz çevredeki kötü görüntüleri temizleyip, çevre düzenlemesi içinde çalmalar balatacaz. Silvan ilçemizde bulunan dier tarihi alanlar ve mekanlar da turizme kazandrlmas için çalmalar balatacaz. Vatandalarmzdan ricamz Malabadi Köprüsünde ve dier tarihi mekanlarmzdaki temizlik ve çevre düzenlemelerine dikkat etsinler. Temizlik ve koruma hepimiz içindir dedi.

Ana Sayfaya Git