Mardin'de geçen yıl 233 kişi organ bağışında bulundu

Mardin'de 2020 yılı içerisinde 233 kişi organ bağışında bulundu.

Haberler 03.03.2021 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Salk Müdürü Dr. Saffet Yavuz, yapt açklamada, salgnla mücadele devam ederken bir yandan da hayata tutunma mücadelesi veren vatandalar için organ ba çalmalarnn devam ettiini belirtti.

Türkiyede her geçen gün organ ba ve organ nakli saylarnn artrlmas için çalldna dikkat çeken Yavuz, Türkiyedeki salk tesislerinin organ nakli faaliyetleri için yeterli donanma, deneyimli nakil ekiplerine ve nakil merkezlerine sahip olduunu kaydetti.

ORGAN BAII

Her ban yeni bir hayat olduunu vurgulayan Yavuz, Diyanet leri Bakanl Din leri Yüksek Kurulu, organ naklinin caiz olduunu bildirmi ve organ ban, insann insana yapabilecei en büyük yardm olarak tanmlanmtr. dedi.

Organ ba konusunda Mardinin artk örnek bir kent olduunu ifade eden Yavuz, öyle devam etti:

limizde organ ba konusunda gün geçtikçe vatandalarmzn duyarll artmakta ve organ banda bulunan kii saysnda art gözlenmektedir. l ve ilçelerimizde çeitli çalmalar yaparak bu konuya çok önem vermekteyiz. Geçen yl 233 baç organ ba için bavurularn gerçekletirdi. Bu baç says ile bölgede 2020 ylnda en fazla baç saysna ulam durumdayz. Emei geçen tüm arkadalarmza teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git