Mardin’de gençlerden yamaç paraşütüne büyük ilgi

Mardin Büyükşehir Belediye Gençlik Merkezi’nin, 'Uçmak için kanatlara ihtiyacınız yok' diyerek başlattığı yamaç paraşütü eğitimleri gençlerden büyük ilgi gördü. Yamaç paraşütü eğitimlerine başvurular devam ediyor.

Haberler 10.06.2021 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Büyükehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Sosyal ler Daire Bakanlna bal gençlik merkezinin, Uçmak için kanatlara ihtiyacnz yok diyerek 2018 ylnda balatm olduu yamaç paraütü eitimleri 3. dönem yer uçular ile devam ediyor. uana kadar tandem eitimlerini tamamlayan yaklak 30 genç, gökyüzü ile buluturuldu.

YAMAç PARAÜTÜ

Yamaç paraütü alannda uzman eitmenler tarafndan verilen teorik eitimlerde; yamaç paraütü ve ekipmanlarn tantm, meteoroloji dersi, hava trafik kurallar, emercensi eitimleri, yer eitimi ve aerodinamik konular üzerinde duruldu. 21 Kasm ehir Stadyumunda verilen yer eitimlerinde ise alçak tepe ve yüksek irtifa uçular yaplyor. Teorik eitimin ardndan paraütle yer eitimlerini alarak uçmaya çalan gençlerin heyecan ve sevinçleri yüzlerinden okunuyor. Mays ay içerisinde balayan eitimlere uana kadar 120 kursiyer bavuru yapt.

Bir yandan eitimler devam ederken bir yandan da yeni kaytlar alnmaya devam ediyor.

Ana Sayfaya Git