Mardin'de kazada yaralanan 3 eşek tedavi için İstanbul'a gönderildi

MARDİN'de araç çarpması sonucu yaralanan 3 eşek, Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı'na bağlı Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi. Yaralı eşekler, burada yapılan ilk müdahalenin ardından tedavi için, karayolu ile İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne gönderildi.

Haberler 06.03.2018 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son teknoloji aletlerle donatlan Mardin Büyükehir Belediyesi Hayvan Barna ve Rehabilitasyon Merkezi, hem Mardin hem de bölgedeki sokak hayvanlarnn tedavi merkezi haline geldi. Sk sk, tedavisi zor olan ya da veterinerlerin müdahalede yetersiz kald hayvanlarn getirilerek, tedavi sonras salklarna kavutuu merkezde yaplan çalmalarla ilgili bilgi veren Vali Mustafa Yaman, Yapt çalmalarla örnek belediyecilie imza atan Büyükehir Belediyesi, hayvan barna ve rehabilitasyon merkezi alannda da örnek çalmalar yapyor. ehrimizdeki her canl bizim için önemli. Özellikle sokakta yaayan ve sahibi olamayan hayvanlar daha çok önemsiyoruz. Bundan dolay atl durumda aldmz hayvan barnan belediye olarak gelitirerek modern bir yer yaptk. Aldmz son teknolojiler ile barnamz sokak hayvanlar için bir rehabilitasyon merkezi haline getirdik. Mesai arkadalarmn özverili çalmalaryla ksa sürede çevre illerden buraya sokak hayvanlarn kabul ettik dedi.

EEKLER TEDAVYE GKK

Kentte araç çarpmas sonucu yaralanan 3 eein stanbula tedavi için gönderilmeleri hakknda bilgi veren hayvan barna yetkilileri ise unlar söyledi:

Daha önce stanbula gönderdiimiz hayvanlarmz takip ediyoruz. Bu eeklerimizi gönderdikten sonra iyi bir tedavi süreci bekliyoruz. Rehabilitasyon merkezi olarak bize bütün çevre illerinden hayvanlar geliyor. Kedi ve köpek gibi hayvanlar son teknoloji ile tedavi ediyoruz. 3 eei stanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesine gönderiyoruz. Hayvanlarmz yollarda 3 saatte bir dinlenmek zorunda. 25-30 saatlik bir yolculuktan sonra stanbulda olacak.

Ana Sayfaya Git