Maske vu tulum dağıtılıyor

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, yeni tip korona virüse karşı başlatılan mücadeleye destek amacıyla halk Eğitim Merkezide günlük 2 bin koruyucu maske ile 750 tulum ürettiklerini açıkladı.

Haberler 08.04.2020 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Murat Beikci Diyarbakrda korona virüs salgn ile mücadele kapsamnda yaplan çalmalar yerinde görmek amacyla Yeniehir Kaymakaml Halk Eitim Merkezini ziyaret etti. Yeniehir Halk Eitim Merkezinde günlük 2 bin maske ile 750 tulum üretildiini ve bu üretimi her geçen gün artracaklarn belirten Beikci, dünyada ve Türkiyede olduu gibi maske, tulum, eldiven, kolonya gibi temel hijyenik korucu ürünlere çok youn bir talep olutuunu söyledi.

Maske ve tulum üretmeye baladk

Talepleri karlamak adna maske ve tulum üretimine baladklarn belirten Kaymakam Beikci, Bata Cumhurbakanmzn telkin ve direktifleriyle gerek belediyelerimiz olsun gerek kaymakamlklarmz olsun Milli Eitim Bakanlna bal mesleki teknik liselerimiz bu talebi karlama adna maske üretim zincirine katk sunmaya baladk. Bu maske üretiminden sonra bize sahada tulumla ilgili çok ciddi talepler gelmeye balad. Tabi bu üretimi biraz daha profesyonel yapmak gerekiyor. Bizlerde ilk etap da 11- 12 kiiden oluan ekibimize maksimumum seviyede tulum üretimini salayarak tulum üretimimizde kimyasal geçirmez, su geçirmez, bakteri geçirmez tulum üretimimizi balattk. Bizim en önemli önceliimiz uan sahada çalan virüslü bir hastayla temas kurma ihtimali son derece yüksek olan biraz önce söylediim personellerimizin tulum ihtiyacn karlamak dedi.

Vatandalara maske ve tulumlar ücretsiz datacaklarn aktaran Kaymakam Beikci, Pazar esnafn, market çalanlarmz ve vatandalarmz da bu tulum üretimimizden maskeden ücretsiz ekilde faydalandrmak istiyoruz. Vatandalarmzn ihtiyaç duyduu her noktaya brakacaz zaten Cumhurbakanmzn da ilan ettii üzere bavurusunu yapan bütün vatandalarmzn adreslerine maskelerini ulatracaz diye konutu.

Kaymakam Beikci daha sonra Halk Eitim Merkezinde üretilen maske ve tulumlar Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesi Bahekimi Doç. Dr. Erkan Baysala teslim etti.

Ana Sayfaya Git