'Maskeli' soygun

Yüzüne maske geçirip iş yerine giren hırsız, görünmemek için güvenlik kamerasını yukarı kaldırdı. Dükkandan 10 bin liralık malzeme çalan hırsız, kayıplara karıştı.

Haberler 01.06.2020 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesine bal çarkl Mahallesinde bir telefoncu dükkanna giren maskeli hrsz, yaklak 10 bin liralk malzeme çalarak kayplara kart. O anlar i yerinin güvenlik kamerasna yansd.

Olay, çarkl Mahallesinde bulunan bir telefoncu dükkannda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre son dönemlerde korona virüs tedbirleri kapsamnda kullanlan maskeyi yüzlerine geçiren hrsz, elinde bçak ile arka pencereye trmanarak parmaklklar krp içeri girdi. çeride keif yapan hrsz, güvenlik kamerasn fark edince ilk önce yukar kaldrd, daha sonra fileri çekerek devre d brakt. Hrsz, dükkanda bulunan 2 cep telefonu ve 10 bin lira deerindeki aksesuarlar alp kayplara kart. yeri sahibi kstlamann kalkmasyla sabah saatlerinde dükkanna geldiinde oka urad. Dükkan bombo gören i yeri sahibi Bahattin Karatay (24), yetkililere seslenerek hrszlarn bir an önce bulunmas konusunda yardm istedi.

çERDE BR OLSAYDI ELNDEK BIçAI SAPLARDI

yerini yeni açtn belirten Karatay, Ben küçük bir esnafm, dükkanm yeni açtm. Korona virüsten dolay bir i yapamadm, açar açmaz da beni soydular. Dükkan açtmda telefon aksesuarlar aldm, cep telefonlar aldm dükkan hazrladm. 4 günlük sokaa çkma kstlamasnda evimize gittik. Kstlama kalktktan sonra dükkana geldik dükkan bombo hiçbir ey yok. Dükkanda 8-10 bin aras malzemeleri alp götürmüler, tulu telefonlar tek buradayd, pahal olanlar eve götürmütüm. Demir parmaklkl küçük bir pencere vard, 2 kii olmalar lazm, daha önce burada keif yapmlar önde kamera olduunu bildikleri için arkadan girmiler. Ayanda çizme yüzünde ise maske vard. çeri girdiinde elinde bir battaniye ve bçak varm. çeride biri var m diye kontrol ediyor, biri olsayd bça saplard. çeriyi gezip kimsenin olmad anlaynca, kameray fark ediyor. Dar gidip sandalye alp geri geliyor, kameray çevirip fileri çekiyor, görüntü kaydn sonlandryor. imdi ise dükkan bombo, jandarma geldi güvenlik kameralarn inceledi, yol kameralarna baktnda araçla deil de seyir halinde geldii anlald. Burada madur oldum, kimse darda yok diye evime gittim. Bayram sabah 04.30da dükkan soyup hiçbir ey brakmamlar. Hrszlara tek bir ey söylüyorum, Allahndan bulsunlar, inallah hiçbir hayr görmeden on kat çkar onlardan dedi.

Olayla ilgili balatlan inceleme sürüyor.

Ana Sayfaya Git