Maytap hayatını kararttı!

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bir sitenin bahçesinden atılan maytap 17 yaşındaki genci gözünden etti. Tek gözünü kaybeden Mehmet Eyüp Aksoy, maytap üretimi ile nakliyesini ve satışını yapan kişilerin cezalandırılmasını istediğini belirterek, "Hakkın yerini bulmasını istiyorum. Bu işin peşini bırakmayacağız. Bugün ben ağladım, benim annem ağladı ama başkalarının anneleri ve çocuklar ağlamasın" dedi.

Haberler 29.07.2021 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, Silvan ilçesinde bir sitenin önünde meydana geldi. ddiaya göre, eve gitmek için arkadann motosikletinin arka koltuuna binen Mehmet Eyüp Aksoy yolda ilerlerken, baka bir sitenin içinden atlan maytap Aksoyun gözünün önünde patlad. Olay sonras kanlar içinde yere ylan Aksoy, vatandalarn yardm ile Silvan Devlet Hastanesine götürdü. Burada ilk müdahalesi yaplan Aksoy, daha sonra Dicle Üniversitesi Hastanesine ardndan da özel bir hastaneye kaldrld. Burada yaplan kontrollerde sol gözünü tamamen kaybettiini belirlenen Aksoyun sol gözü ameliyatla alnd.

PATLAMA LE BRLKTE GÖZÜMDEN SU GB KAN AKTI

Sol gözünü kaybeden Aksoy, Benim bir arkadamn dönerci dükkan var. Ben eve gidecektim, arkadam motosikletle Gel seni eve brakaym dedi. Elindeki siparii siteye braktk daha sonra çktmz srada bir patlama oldu. 7 yandaki bir çocuun rastgele maytap attn örendim ve benim gözüme denk geldi. Patlama ile birlikte gözümden su gibi kan akt. Ben kan görünce yere çöktüm. çevrede olay gören bir ahsn aracyla beni hastaneye braktlar. Hastanede yaplan ilk müdahalenin ardndan benim gözüm için yapacak bir eylerinin olmad söylendi ve benim resmen hayatm kayd. Daha sonra Diyarbakr Dicle Üniversitesi Hastanesine sevk ettiler. Üniversite hastanesinde bir süre kaldktan sonra en iyi doktor ve hizmetin verilmesi için özel bir hastaneye geldik. Bir ameliyat oldum, uanda gözümde çok bir iltihap var. Doktor, göremezsin diyor ve çok karamsar konuuyor diye konutu.

BENM BR GÖZÜM GTM, BAKALARININ K GÖZÜ GTMESN

Kendisinin gözünün gittiini, bakalarnn ayn sorunu yaamasn istemediini belirten Aksoy, Ben bu iin üzerinden durulmasn istiyorum. Benim bir gözüm gitmi, bakalarnn iki gözü gitmesin. Bakalarnn alayp üzülmemesi için elimden gelen her eyi yapacam. Bu torpili 7 yandaki çocua nasl satyorlar. Yetkililerden bu olaya bir an önce müdahale etmelerini, adaletin yerini bulmasn istiyorum. Bu iin peini brakmayacaz. Bugün ben aladm, benim annem alad ama bakalarnn anneleri ve çocuklar alamasn eklinde konutu.

HASTANEDEN çIKTIIMIZDA PSKOLOG ARACIYLA BR TEDAV SÜREC BALATACAIZ

Aksoyun days Ahmet Kayar ise, Yeenim Silvanda ikamet ediyor. Bununla birlikte evine giderken motosikletle bir sitenin önünde geçerken, o srada ismini bilmediimiz 7 ila 9 yanda olduunu tahmin ettiimiz çocuklar maytap yani baka ismi ile torpil olarak nitelendirdiimiz bir paylayc madde atmas sonucunda gözünü kaybetti. Yeenim gözünü kesin olarak kaybettiini bilmiyor. Hastaneden çktmzda psikolog aracyla bir tedavi süreci balatacaz. Bununla ilgili kendine daha net bir ey söylemedik. leriki zamanlarda ameliyat olursun, görürsün, doktor umutlu konuuyor gibi telkinlerde bulunuyoruz. Sonuçta yeenim bir gözünü kaybetti. Aile olarak hüzün içerisindeyiz. Emniyet yetkililerden ricamz gereinin bir an evvel yaplmasn istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git