MEBYA-DER davasının ilk duruşmasında beraat

MEBYA-DER yöneticisi Halime Topus, “örgüt üyeliği" iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında beraat etti.

Haberler 07.10.2021 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn, Medeniyetler Beiinde Yaknlarn Kaybeden Ailelerle Yardmlama Dayanma Birlik ve Kültür Derneine (MEBYA-DER) yönelik yürüttüü soruturma kapsamnda dernek yöneticisi Halime Topus hakknda örgüt üyelii iddiasyla açlan davann ilk durumas görüldü. Diyarbakr 11inci Ar Ceza Mahkemesindeki durumada, Topus ve avukat Gizem Miran hazr bulundu.

YASAL BR DERNEK

Topus, MEBYA-DERin yasal bir dernek olduunu dile getirdi. Topus, suçlama konusu yaplan eylem ve etkinliklere de katldn söyledi.

SAVCI BERAAT STED

Cumhuriyet Savcs, esas hakknda verdii mütalaada, Topusun kendisine isnat edilen suçu ilediine dair her türlü üpheden uzak, kesin ve somut delil elde edilemediinden beraat talebinde bulundu.

CMKYA AYKIRI LEMLER

Topusun avukat mütalaaya katldklarn belirterek, soruturma srasnda usulsüzlük yapldn iddia ettii. Ceza Muhakemeleri Kanununun 135inci maddesine aykr dinlemeler yapldn öne sürdü. Dinlemeler srasnda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadn ama buna ramen müvekkilinin hiçbir delile dayandrmadan hakknda dava açldn ileri sürerek beraatini istedi.

BERAAT KARARI

Mahkeme, Topusun kendisine isnat edilen suçu ilediine dair kesin ve somut delil elde edilemedii kanaatine vararak, beraat karar verdi.

Ana Sayfaya Git