MEBYA-DER Eşbaşkanları tutuklandı

MEBYA-DER gözaltılarında sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 13 kişiden 5’i tutuklanırken, 8 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Haberler 11.03.2021 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda Medeniyetler Beiinde Yaknlarn Kaybeden Ailelerle Yardmlama Dayanma Birlik ve Kültür Derneine (MEBYA-DER) yönelik 27 ubat ve 3 Mart tarihlerinde yaplan operasyonlarda 29 kii gözaltna alnmt

Gözaltnda tutulan MEBYA-DER Ebakanlar Yüksel Almas ve eyhmus Karada, Murat Üzgün, Emine Aksoy, Aye çelikbilek, Mehmet Nur Sava, Mustafa Karahan, Sait Börta, Aye Tutmaz, Hülya Varan, Mehmet Yldz, Fehim Azak, Mustafa Uyguner ve Taylan Aslan ise emniyetteki ifade ilemlerinin ardndan önceki gün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

12 K TUTUKLANDI

Sabah saatlerinde örgüt üyesi olma suçlamasyla savclkta ifade ilemleri alnmaya balanan MEBYA-DER Ebakanlar eyhmus Karada ve Yüksel Almas ile birlikte Mustafa Karahan, Mustafa Uyguner ve Fehim Azakn tutuklanmasna; Aye çelikbilek, Hülya Varan, Aye Tutmaz, Murat Özgün, Mehmet Yldz, Taylan Aslan, Sait Börta ve Mehmet Nur Sava ise adli kontrol art ile serbest braklmasna karar verdi.

Gözaltna alnanlardan dernek yöneticilerinden HDP Diyarbakr Milletvekili Dersim Dan babas M. Zeki Dan aralarnda bulunduu 7 kii daha önce çkarldklar mahkemece tutuklanmt. 8 kii ise adli kontrol tedbiriyle serbest brakld.

Ana Sayfaya Git