Mebya-Der'e opeasyon

Diyarbakır'da, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği'nin (MEBYA-DER) yönetici ve üyelerine yönelik düzenlenen terör operasyonunda, 16 şüpheli gözaltına alındı.

Haberler 04.03.2021 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturma kapsamnda, MEBYA-DER ile PKK arasndaki iliki alarnn deifre edilmesine yönelik balatlan operasyonlar sürüyor. Bu kapsamanda 27 ubat günü harekete geçen polis ve jandarma ekipleri, düzenledikleri operasyonda, aralarnda HDP Diyarbakr Milletvekili Dersim Dan babas Mehmet Zeki Dan da olduu 14 kiiyi gözaltna ald.

16 ÜPHEL GÖZALTINDA

MEBYA-DER binasnda yaplan aramada elde edilen dijital materyaller ve dokümanlar üzerinde yaplan incelemeler sonucu dernein ve çeitli konumlarda faaliyet gösteren dernek yöneticilerinin de terör örgütü PKK ile ilikili ve irtibatl olan, örgütten aldklar talimatlar dorultusunda hareket eden 16 üpheli tespit edildi.

SORGULAMA SÜRÜYOR

üphelilerin yakalanmasna yönelik l Emniyet Müdürlüü ile l Jandarma Komutanl ekipleri, belirlenen adreslere e zamanl operasyon düzenledi. Operasyonlarda 16 üpheli, gözaltna alnrken, adreslerinde yaplan aramalarda ise dijital materyaller ve örgütsel dokümanlar elde geçirildi. üphelilerin sorgusu sürüyor.

Ana Sayfaya Git